Latest News

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ομολογία -σοκ από Μουζάλα: Η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει - Προσωρινή η παραμονή των προσφύγων

Η Ειδομένη θα παραμείνει κλειστή, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες στην Ελλάδα...
Αυτό εκτίμησε  ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Τετάρτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
«Κατά τη δική μου την άποψη το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό. Αυτές οι χώρες παρά την την πίεση που δέχτηκαν από το πρόεδρο την ΕΕ, από τον Σουλτς, από τον Γιούνκερ,από τη Μέρκελ, από τον Πάπα, από τον ΟΗΕ, από τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού -δεν υπάρχει σημαντικός άνθρωπος που να μην τους κατηγόρησε- επιμένουν», υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο. Να προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες αυτής της πράξης. Αυτό κάνουμε τώρα και για αυτό συζητάμε και με την ΚΕΔΕ και με την περιφέρεια».
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, όσο το σύνορο είναι κλειστό και μέχρι να λειτουργήσει ο μηχανισμός μετεγκατάστασης, το relocation της Ευρώπης και το resettlement, η μετεγκατάσταση απευθείας από την Τουρκία, που είναι οι αποφάσεις της Ευρώπης, για κάποιο χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στη χώρα μας.
«Κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να τύχουν μιας φιλοξενίας που αντιστοιχεί στο νομικό καθεστώς τους. Αυτή τη στιγμή το σχέδιο που υλοποιούμε είναι για μια πρόχειρη φιλοξενία. Αμέσως μετά αφού μαζευτούν από τους δρόμους θα υπάρξει μια μέριμνα για την καλύτερη φιλοξενία αυτών που νομικά τη δικαιούνται», σημείωσε.