Latest News

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Σάλος στη Γαλλία: Υπουργός συγκρίνει τις μουσουλμάνες με τις «νέγρες»

Μεγάλο ντόρο προκάλεσαν στη Γαλλία οι δηλώσεις της υπουργού για τα δικαιώματα των γυναικών, η οποία συνέκρινε τις «νέγρες» που υποστήριζαν τη δουλεία με τις μουσουλμάνεςπου φορούν μπούργκα.
Σε συνέντευξή της στο κανάλι BFTV, η Λόρενς Ροσινιόλ, κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση μεγάλων εταιρειών όπως οι Marks & Spencer, η H&M και η Dolce & Gabbana να δημιουργήσουν και να θέσουν προς πώληση ρούχα στοχευμένα για Μουσουλμάνους όπως το«μπουρκίνι».
Όταν η δημοσιογράφος υποστήριξες ότι ορισμένες γυναίκες κάνουν την επιλογή να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους η Ροσινιόλ απάντησε: 
Σαφώς, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν αυτή την επιλογή... υπήρχαν όμως και Αμερικάνες νέγρες που υπερασπίζονταν τη δουλεία.
Η δήλωση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με τον κωμικό Ολιβιέ Περίν να αναφέρει μάλιστα πως η Ροσινιόλ θα μπορούσε να γίνει διευθύντρια της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.
Η ίδια η Ροσινιόλ έκανε λόγο για «γλωσσικό ολίσθημα» και παραδέχθηκε ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιήσει αυτή την αναλογία. Ωστόσο, επέμεινε ότι το νόημα αυτού που ήθελε να πει ήταν σωστό.