Latest News

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ούτε ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των μεταναστών...


Δυσκολεύουν μέρα με την ημέρα οι συνθήκες για τους περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι... του Πειραιά.
Στην έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ήρθαν να προστεθούν και οι κακές καιρικές συνθήκες.  
Για τις ανάγκες της στέγασης τους, ο ΟΛΠ έχει διαθέσει μέχρι στιγμής, τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και την πέτρινη αποθήκη. 
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας και της βροχόπτωσης, πολλά άτομα μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην πέτρινη αποθήκη κοντά στην πύλη Ε1, αφού τη νύχτα υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στον επιβατικό σταθμό της Ε2.   Σήμερα το πρωί δόθηκε για φιλοξενία και ο επιβατικός σταθμός του ΟΛΠ στην πύλη Ε7. 
Το πανό με το ευχαριστώ στους Έλληνες  
  Στον επιβατικό σταθμό Ε2 οι μετανάστες και πρόσφυγες ανήρτησαν στην πόρτα του κτιρίου ένα χαρτόνι απευθύνοντας στην ελληνική γλώσσα ένα μήνυμα προς τους Έλληνες. 
«Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την απέραντη καλοσύνη και αγάπη που μας προσφέρεται. Μας καλωσορίσατε σαν να ήμασταν παιδιά σας μας ανοίξατε την αγκαλιά σας και την καρδιά σας. Είστε άγγελοι παρά την κρίση που περνάει η Ελλάδα. Οι Έλληνες για μια ακόμη φορά δείχνουν τη μεγαλοψυχία τους. Αχ Ελλάδα σ αγαπώ Ευχαριστούμε Ελλάδα».