Latest News

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

"Βουλιάζει» ο Πειραιάς, σε σκηνές οι πρόσφυγες

Ασφυκτικά γεμάτοι είναι οι χώροι που έχει παραχωρήσει ο ΟΛΠ για την προσωρινή διαμονή προσφύγων και μεταναστών, που φτάνουν καθημερινά από τα...
νησιά στο λιμάνι του Πειραιά, κι έτσι τα τελευταία 24ωρα έχουν αρχίσει να στήνονται και σκηνές.
Σύμφωνα με το Λιμενικό,  φιλοξενούνταν στους χώρους του ΟΛΠ τουλάχιστον 3.280 μετανάστες.

Αλλοι 785 άνθρωποι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, από το «Blue Star 1» αποβιβάστηκαν 455 μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι από Λέσβο και Χίο, ενώ από το «Διαγόρας» 330 από Ρόδο, Λέρο και Κω.

Το μεσημέρι αναχώρησαν από το λιμάνι τουλάχιστον 14 πούλμαν με μετανάστες και πρόσφυγες, με προορισμό προσωρινούς χώρους φιλοξενίας στα Τρίκαλα, τη Λάρισα και σε κατασκήνωση στη Νέα Μάκρη.

Στις 23.35 της Πέμπτης αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά και το «Νήσος Μύκονος», με 215 πρόσφυγες και μετανάστες από Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ, άλλους 1.331 πρόσφυγες και μετανάστες διέσωσε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό, σε 25 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει στον ορισμό και άλλων λιμανιών προκειμένου να κατευθύνονται οι προσφυγικές ροές από τα νησιά, αλλά και να οριστούν νέοι χώροι διαμονής προσφύγων στο Λεκανοπέδιο, ώστε να μη δημιουργηθούν συνθήκες μόνιμης διαμονής στο χώρο του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των δημάρχων του Λεκανοπεδίου, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.