Latest News

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Δρίτσας: Χάσαμε, ηττηθήκαμε, συμβιβαστήκαμε! (BINTEO)

«Χάσαμε. Ηττηθήκαμε, συμβιβαστήκαμε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας για την αδυναμία εφαρμογής...
του προγράμματος που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την έξοδο της χώραςαπό την κρίση.
«Όλοι ατίθασοι ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και είμαστε, είχαμε έναν στόχο να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να πετύχουμε έστω ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος Θεσσαλονίκης, να το θέσουμε σε εφαρμογή, όχι ως πρόγραμμα παροχών. Αλλά ως πρόγραμμα που στον πυρήνα του είχε μελετημένες επιλογές ενίσχυσης της εσωτερικής ενεργούς ζήτησης, ως τρόπος για το ξεπέρασμα της κρίσης» επεσήμανε ο Θ. Δρίτσας και ο δημοσιογράφος της εκπομπής σχολίασε «δεν τα πήγαμε καλά σ’ αυτό».
Ο υπουργός απάντησε: «Χάσαμε. Τι δεν τα πήγαμε καλά; Χάσαμε. Ηττηθήκαμε, συμβιβαστήκαμε. Αυτό και ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ το ‘πε, είναι προφανές. Πετύχαμε καλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πετύχαμε καλύτερα από αυτά που το πακέτο Γιουνκέρ, η πρόταση Γιουνκέρ μας οδήγησε στο δημοψήφισμα. Αλλά αυτά δεν ήταν η πολιτική μας».
«Το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι δομή. Είναι τράνζιτ» είπε σε ερώτηση για την πώληση του λιμανιού.
Στη συνέχεια, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στο λιμάνι, επισημαίνοντας ότι «οργανώνουμε τη σίτιση, οργανώνουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είμαστε υποχρεωμένοι, οι σχεδιασμοί μας, να είναι για το χειρότερο σενάριο. Δεν επαναπαυόμαστε» και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Θέλουν, δια της Ελλάδας, να πάνε στην Ευρώπη». 
Δείτε το βίντεο μετά το 24' ( πριν μιλάει για το προσφυγικό)