Latest News

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ποιοι χάκαραν τη σελίδα του Παντελή Παντελίδη -«Έκλεψαν» 200.000 ευρώ μόνο από το YouTube

Οι δράστες «έβαλαν στο χέρι» και ακυκλοφόρητα τραγούδια. Σύμφωνα με την οικογένεια...
του εκλιπόντος ο σκοπός των δραστών ήταν να καταλάβουν το «προφίλ» του Παντελή Παντελίδη και να προσπορίσουν οικονομικά οφέλη από τις διαφημίσεις.
Η οικογένεια του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη κατέθεσε μήνυση κατά «αγνώστων επικίνδυνων δραστών για σοβαρά κακουργήματα όπως είναι: απάτη με υπολογιστή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας». 

Μέσω της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι γονείς και ο αδελφός του Παντελίδη αφηγούνται λεπτομερώς τα απίστευτα αυτά γεγονότα και τον τρόπο που οι επιτήδειοι φαίνεται να έδρασαν. Την επομένη κιόλας του θανάτου του Παντελίδη, την ώρα που το πανελλήνιο ήταν συγκλονισμένο από τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και χωρίς να σεβαστούν έστω και στο ελάχιστο τον πόνο και την άφατη θλίψη της οικογένειας, οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση σε όλους τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του, κλέβοντας την πνευματική του περιουσία. 

Απέκτησαν πρόσβαση...στα πάντα! Δεν σεβάστηκαν ούτε την ημέρα της κηδείας του 

Άγνωστοι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας  χάκαραν τους κωδικούς του καναλιού του στο youtube, που διατηρούσε ο τραγουδιστής και κατόρθωσαν να ενθυλακώσουν περί τις 200.000 ευρώ, ενώ χακάροντας το icloud απέκτησαν πρόσβαση και έκλεψαν «αδημοσίευτα τραγούδια αλλά και πρωτότυπες εκτελέσεις» του τραγουδιστή.

Το ίδιο συνέβη και με τους λογαριασμούς που διατηρούσε στο Facebook. Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι την επομένη της κηδείας, την 21η Φεβρουαρίου 2016, επιστήθιος φίλος του Παντελίδη μπήκε στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή προκειμένου να ευχαριστήσει τον κόσμο «εκ μέρους της οικογένειας». Ωστόσο, η σελίδα είχε καταργηθεί! Στη συνέχεια ο αδελφός του Παντελίδη επιχείρησε να μπει σε δυο ακόμη επίσημα προφίλ του στο Facebook. «Και στις δυο περιπτώσεις οι κωδικοί εισόδου είχαν αλλάξει, ενώ στο δεύτερο προφίλ η επέμβαση ήταν ακόμη πιο δραστική καθώς αυτοί που παρανόμως είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό –και στις πληροφορίες που εμπεριείχε- είχαν αλλάξει ακόμα και το όνομα…».

Σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντος ο σκοπός των δραστών ήταν να καταλάβουν το «προφίλ» του Παντελίδη και να προσπορίσουν οικονομικά οφέλη από τις διαφημίσεις. Στην συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο γεγονός αλλά οργανωμένο σχέδιο καθώς από την επομένη του θανάτου οι δράστες είχαν κατορθώσει να υποκλέψουν τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το twitter, το Instagram, το youtube αλλά και το icloud!

Σύμφωνα με τη μήνυση, στο icloud του τραγουδιστή ήταν αποθηκευμένα όλα τα προσωπικά δεδομένα του τραγουδιστή, όπως βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και αδημοσίευτα τραγούδια και πρωτότυπες εκτελέσεις οι οποίες κλάπηκαν από τους δράστες! Παράλληλα η οικογένεια του Παντελίδη ισχυρίζεται ότι αλλάζοντας τους κωδικούς στο youtube οι δράστες κατόρθωσαν να αποσπάσουν τεράστια κέρδη. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «… Το κανάλι που τηρούσε ο θανών στο youtube με εκατομμύρια χτυπημάτων, για το κάθε βίντεο όπως προκύπτει από τις ενδεικτικά προσκομιζόμενες εκτυπώσεις video clips από το κανάλι του youtube από την εμπορική εκμετάλλευση των οποίων ο Παντελής δικαιούταν ποσοστά με βάση την οικεία σύμβαση με την δισκογραφική του εταιρεία ήταν ιδιαίτερα θελκτικό για τους δράστες…. Έτσι οι δράστες κατάφεραν επηρεάζοντας τα στοιχεία του υπολογιστή, εξαπατώντας τους ενδιαφερόμενους και παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι νόμιμοι διαχειριστές και δικαιούχοι του καναλιού, αφενός μεν την απόσπαση τεράστιων χρηματικών ποσών μέσω της αλλαγής του αριθμού λογαριασμού στον οποίο κατατίθεντο τα χρήματα του δικαιούχου και αφετέρου την παρεμπόδισή μας από το να λάβουμε γνώση σχετικά με τα ποσά που κατατέθηκαν για το κάθε βίντεο…». Μάλιστα υπολογίζουν ότι το όφελος των δραστών από την παραβίαση του youtube αγγίζει το ποσό των 200.000 ευρώ από τις προβαλλόμενες διαφημίσεις και μόνο!