Latest News

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Κόκκινες γραμμές για το hotspot του Σχιστού

Αυστηρή κριτική για το hotspot του Σχιστού έκανε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας...


Νίκος Πηρούνιας.
Αναφερόμενος στην ενημέρωση μέσω Δελτίου Τύπου για την σύσκεψη στο ΥΕΝ από τον αρμόδιο Υπουργό, στηλίτευσε την προσχηματική συνεδρίαση-σύσκεψη με τους πέντε Δημάρχους υπό την κυβερνητική ηγεσία που με τον τρόπο αυτό ήθελε να νομιμοποιήσει την αυταρχικότητά της.
Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ανέφερε πως "με νοοτροπία και λογική του ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ & ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ σε τετελεσμένες & υλοποιημένες αποφάσεις της ήδη κατασκευής του 65% του έργου του HOT-SPOTS στο Σχιστό παγιδεύοντας την παρουσία των Δημάρχων ως κοινωνών υλοποίησης της απόφασής της, εκμηδενίζοντας  και τις αρμοδιότητές τους.
"Η πλήρης υποκριτική συμπεριφορά των κυβερνώντων με την πλήρη περιφρόνηση των Δημοτικών αρχών και πολιτών των όμορων Δήμων Πειραιά καταλύοντας βασικές έννοιες σεβασμού στις αρχές και αξίες του διαλόγου και συναίνεσης, επεσήμανε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι "το  <<προσωπικά ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΙΚΑ>> του Δημάρχου ΠΕΙΡΑΙΑ Γ. ΜΩΡΑΛΗ,  ως αναφέρει στο 4σέλιδο Δελτίο Τύπου, απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο να χαράξει και αποφασίσει ώστε να υλοποιήσει ο Δήμαρχος τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ του Πειραιά στο νέο αυτό φαινόμενο HOT-SPOTS στο Σχιστό ώστε να μην γίνει ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ για μετατροπή του σε στρατόπεδο κράτησης προσφύγων-μεταναστών και για μετεγκατάστασή τους.

Αλλωστε, συμπλήρωσε, η συνδρομή του λιμένος ΠΕΙΡΑΙΑ με την υποδοχή 940.000 προσφύγων 65% & μεταναστών 35% καθώς και η, κατά περίπτωση,  φιλοξενεία ολιγοήμερων χιλιάδων σε έκτακτες περιπτώσεις, με την συνδρομή και των υπηρεσιών του Δήμου στην επιβάρυνση της Πόλης,  είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς το Κράτος χωρίς κώλυμα άρνησης για χρησιμοποίηση εναλλακτικά του λιμένος Ελευσίνος –Λαύριου/Ραφήνας".

Καταλήγοντας ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Πειραιάς Νικητής, υπογράμμισε ότι "προτρέχει πλέον η ασφάλεια των πολιτών του Πειραιά, η κοινωνική ειρήνη, το επίπεδο διαβίωσης, 
η πολιτιστική και τουριστική συμπεριφορά του Δήμου μας στην ανάπτυξη και πρόοδο με πρωτοβουλίες και αγώνα για να μην μικρύνουμε τον Πειραιά μας... ".

@ Αλήθεια, υπάρχουν κόκκινες γραμμές για το hotspot του Σχιστού ή έχουν μόνο λευκές σημαίες στον Πειραιά;