Latest News

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Νέα επεισόδια σε Κω και Διαβατά για τα hot spot - Τα ΜΑΤ έριξε χημικά σε γυναίκες και παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΑ)


Με δακρυγόνα και χημικά απάντησαν οι άνδρες των ΜΑΤ σε κατοίκους οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το στρατόπεδο στο Πυλί όπου γίνεται το HOT SPOT στην Κω. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκεντρωμένο πλήθος ζήτησε να πάει στην είσοδο του στρατοπέδου κάτι που δεν επετράπει από την αστυνομία,με αποτέλεσμα αρχικά να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες.
Μετά από λίγη ώρα ο κόσμος ζήτησε να αφήσουν 20 παιδιά και γυναίκες συμβολικά να πανε έξω από το στρατόπεδο αλλά ούτε αυτό έγινε δεκτό από την αστυνομία. Αργότερα το πλήθος κατάφερε να περάσει την πρώτη διμοιρία των ΜΑΤ αλλά οι υπόλοιπες διμοιρίες πέταξαν χημικά και δακρυγόνα έτσι ώστε να σταματήσουν τον κόσμο.
Τα δακρυγόνα έπεσαν μπροστά σε παιδιά και γυναίκες κατά κύριο λόγο, δημιουργώντας τους αναπνευστικά προβλήματα. Να σημειώσουμε ότι ένα παιδί 9χρονών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Αναβρασμός στα Διαβατά
Περίπου 200 κάτοικοι των Διαβατών έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, μπροστά στους φραγμούς των ΜΑΤ.
Νωρίτερα τα άτομα αυτά είχαν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου στην καρδιά των Διαβατών. Οι διαδηλωτές προτίθενται να παραμείνουν στο σημείο με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης προσφύγων.