Latest News

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Επικό: Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από τον Ομπάμα! (EIKONA)


Το πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επέλεξαν να βάλουν σε αφίσα αντικαπνιστικής εκστρατείας...

στην Μόσχα, με το μήνυμα: «Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από τον Ομπάμα, αν και ο Ομπάμα σκοτώνει αρκετούς ανθρώπους».

«Μην καπνίζεις, μην κάνεις όπως ο Ομπάμα» προστίθεται ακόμα στην αφίσα που κυκλοφορεί στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στην αφίσα απεικονίζεται ο αμερικανός πρόεδρος να απολαμβάνει ένα τσιγάρο και όπως σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα «Washington Times», το μήνυμα είναι «τόσο ο καπνός όσο και ο αμερικανός πρόεδρος μπορούν να σε σκοτώσουν».

Η εφημερίδα πάντως δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι ο Ομπάμα είναι γνωστό πως έχει προσπαθήσει αρκετά να σταματήσει την κακή συνήθεια.

Την ίδια ώρα και η ρωσική εφημερίδα Moscow Times, στην αγγλική της έκδοση, αναφέρει ότι το μήνυμα της διαφήμισης είναι πολύ πιο σκοτεινό από το ότι το κάπνισμα σου κάνει κακό.

«Είναι αηδιαστικό και ντροπιαστικό, να υπάρχει αυτή η αφίσα στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας» ήταν το σχόλιο του Ρώσου βουλευτή Dmitry Gudkov στο Facebook.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο Ομπάμα κυκλοφορεί ως αρνητικό πρότυπο σε διαφημιστική καμπάνια στη Ρωσία. Μια μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη αφού τον απεικόνισε ως χιμπαντζή ενώ σε άλλο βίντεο εμφανίζεται ως διάβολος...