Latest News

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ιδού ο εκδότης του Πειραιά και οι δύο δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν για εκβιασμό (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο χώρο του Τύπου δεν μπορεί να λένε ότι με τη σύλληψη του εκδότη του Πειραιά και των δύο δημοσιογράφων έπεσαν από... τα σύννεφα!

Το περίεργο είναι πως κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί και καιρό, καθώς ήταν απορίας άξιον πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο εκδοτικό κύκλωμα με κρατική διαφήμιση, αλλά και μαύρο χρήμα, κάτι που αυτό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά κανόνας στον χώρο του Τύπου.

Τα πρόσωπα που η ΕΛΑΣ συνέλαβε είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» που εδώ και καιρό κάνει χρήση ενός ιστορικού τίτλου της Δεξιάς δημοσιογραφίας με τρόπο αμφιλεγόμενο και έδρα των επιχειρήσεων του τον Πειραιά.  (Για τον Παναγιώτη Μαυρίκο θα μπορούσε κανείς να γράψει... βιβλίο, πως ξεκίνησε τη δημοσιογραφία σε έντυπα και κανάλια, την πρόσληψη στη ΔΕΗ και την ενασχόλησή του με Δήμους, τους φίλους  και  εχθρούς του στην πολιτική και στος επιχειρήσεις, μέχρι την έκδοση τίτλων ιστορικών εφημερίδων στον Πειραιά...)

Ο υπεύθυνος τύπου γνωστών ΔΕΚΟ αλλά και της Τράπεζας Αττικής ήταν μέχρι σήμερα Παναγιώτης Μουσάς. 
Επί κυβερνήσεων ΝΔ διετέλεσε παρουσιαστής στην κρατική τηλεόραση και μετά πέρασε μια περίοδο και από ιδιωτικό τηλεοπτικό  κανάλι  (Star). Στο παρελθόν φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τη ΝΔ, καθώς μια εποχή κάλυπτε και το ρεπορτάζ του κόμματος, αν τώρα λέγεται ότι άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο.

Ο  δημοσιογράφος και «dealmaker» της εταιρείας που εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα Σοφοκλέους In και τη free press εφημερίδα Free Money Χρήστος Φράγκος, ο οποίος χθες το πρωί υπέγραψε κείμενο σχετικά με τον ρόλο της google... για να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! (κατηγορούσε την Google για «συνεργασία» με τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας, προκειμένου να ρίξουν από την εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα υπό την λογική ότι η google προωθούσε αντικυβερνητικά άρθρα).



Πως ξεκίνησε έρευνα
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί των τριών συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα ακόμα που κινούνται στον ευρύτερο τομέα της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης. 

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του συγκεκριμένου εκδότη είχε προκληθεί σάλος και είχε οδηγηθεί σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ. 
Οι εκβιασμοί όπως προκύπτει είχαν ξεκινήσει πριν από 9 χρόνια, αλλά μετά την παραίτηση αυτού του στελέχους άρχισαν οι έρευνες.
Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται το μεσημέρι να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.


(Περισσότερα εδώ)