Latest News

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Νέες απειλές για επίθεση στον Φλαμπουράρη - Γιατί είναι ανυπόγραφο το κείμενο


Ανάρτηση για την επίθεση σε βάρος του Αλέκου Φλαμπουράρη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου... Indymedia. Στο κείμενο εκτοξεύονται απειλές κατά του υπουργού ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως «αγύρτες».

Η ανάληψη ευθύνης παρουσιάζει μια σημαντική διαφορά συγκριτικά με άλλες αναλήψεις επιθέσεων στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη ομάδα των αντιεξουσιαστών δεν υπογράφει με κάποιο όνομα το κείμενο με αποτέλεσμα να ανεβαίνει μια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης χωρίς να φαίνεται καμία οργάνωση. “Το κάνουν καθαρά για δικονομικούς λόγους. Γνωρίζουν ότι τους ξέρουμε και είναι “χαρτογραφημένοι” σε αρχεία και δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για ενέργειες στις οποίες έχουν λάβει μέρος και τις αναλήψεις ευθυνών που έχουν πραγματοποιήσει. Και επειδή θέλουν να κινούνται στα όρια του πλημμελήματος επιλέγουν να στέλνουν ανυπόγραφες προκηρύξεις” τονίζει στο protothema.gr  αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει “με αυτό τον βολικό τρόπο, κανείς δεν στρέφεται εναντίον κανενός...”. 

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που ανεβαίνει στο διαδίκτυο κείμενο ανάληψης ευθύνης χωρίς όνομα οργάνωσης. Η πρώτη, ήταν στις 24 Ιανουαρίου όταν οι αντιεξουσιαστές ανέβασαν στο indymedia προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στην οδό Μπουμπουλίνας. Η δεύτερη, στις 31 Ιανουαρίου για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς και η τρίτη σε βάρος του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. 

Αναλυτικά το κείμενο

Συριζαϊκή αγυρτία ή "οι υποσχέσεις δεσμευουν μόνο αυτούς που τις πιστεύουν"


Η υπόσχεση της "πρώτη φορά αριστερά", του "ηθικού πλεονεκτήματος", των "σκισμένων μηνημονίων", μετατράπηκε σε λιγότερους μήνες απ' ότι και ο πιο "παραδοσιακός" αναρχικός θα μπορούσε να προβλέψει, σε ένα νεοφιλελευθερο διαχειριστικό πάρτυ, όπου λαμόγια πασόκοι (και νυν νεόκοποι συριζαίοι) χέρι-χέρι με πάλαι ποτέ "ανανεωτές κομμουνιστές" του ΚΚΕ εσ. αναδεικνύονται σε επίχρυση συστημική εφεδρεία.

Το "ηθικό πλεονέκτημα" πάει περίπατο και σαν έτοιμοι από καιρό οι "καλοσυνάτοι συριζαίοι" ακονίζουν τα μαχαίρια τους (και τα κουτάλια τους) για κατάδυση στην κρατική μαρμίτα.

Και ένα μόνο όνομα, και μια μόνο περίπτωση, φέρει τόσους συμβολισμούς που βάζουν στην άκρη σελίδες αναλύσεων. Όταν ο Φλαμπουράρης συνελήφθη να κλέβει οπώρες, όταν όντας υπουργός έκλεινε δουλίτσες με το δημόσιο για την κατασκευαστική του εταιρία, πρώτη του σκέψη ήταν να βρει σανίδα σωτηρίας στους μπάτσους για να μοντάρει ένα υπερασπιστικό σενάριο που θα απαξίωνε ακόμα και ο τελευταίος φτωχοδιάβολος μικροπαραβατικός. Στήνει ένα προ-χρονολογημένο μπακαλόχαρτο, επικυρωμένο από έναν μπατσάκο της ΓΑΔΑ, με το οποίο υποτίθεται ότι μεταβίβασε την εταιρία λίγο πριν γίνει υπουργός. Λες και κατασκευαστικές εταιρίες που τζιράρουν εκατομμύρια μεταβιβάζονται με ένα "γνήσιο υπογραφής" σ' ενα ΚΕΠ ή από έναν μπάτσο.

Ακόμα και ο Βουλγαράκης , με τη διαβόητη ρήση του περί νόμιμου και ηθικού, φαντάζει πιο ειλικρινής μες στον κυνισμό του.

Για να έρθουμε όμως στην ουσία, δικό μας ζήτημα δεν είναι αν οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας είναι περισσότερο ή λιγότερο "ηθικοί". Είναι ότι συνεχίζουν να ρίχνουν (πιστοί υπηρέτες των αφεντικών τους, του εθνικού και διεθνικού κεφαλαίου) σε όλο και βαθύτερη φτώχια και εκμετάλλευση την τάξη μας: τους καταπιεσμένους, τους εκμεταλλευόμενους, ή με μια μονάχα λέξη: τους προλετάριους. Και σε αυτό ο Φλαμπουράρης παίζει πρωτεύοντα ρόλο ως πρώτος τη τάξει υπουργός και master mind πίσω από τον Τσίπρα.

Εμείς το στρατόπεδο μας το έχουμε διαλέξει και είναι αυτό το εκμεταλλευόμενων. Το ίδιο (από την ανάποδη) και οι συριζαίοι αγύρτες. Και κομμάτι της αγυρτίας τους είναι η προσπάθεια να συντηρούν συμβολισμούς του ακυρωμένου παρελθόντος τους.Όμως Φλαμπουράρη, η μποέμ ζωή στα στενάκια του Στρέφη,εκτός από παρελθόν είναι πλέον και επικίνδυνη. Πόσο λίγοι αποδείχτηκαν οι μπάτσοι της φρουράς σου που απασχολημένοι με τα smart phones τους είδαν το υπηρεσιακό τους Citroen να γίνεται κάτι που τους θύμιζε το αφεντικό τους: ΦΛΑΜΠΕ (ράρης).

Δήλωσες πως δεν σκοπεύεις να φύγεις από τον Στρέφη. Ναι, μπορεί και να το κάνεις. Αλλά στη Βουλγαροκτόνου βάλε ΜΑΤ, βάλε ΕΚΑΜ, βάλε κάμερες, βάλε συρματοπλέγματα. Κάνε το ίδιο που κάνει η εξουσία σας: ετοιμάζει τους στρατούς της για να αντιμετωπίσει την οργή των καταπιεσμένων.

Και αυτή η οργή θα σας πνίξει

θα ξανάρθουμε...