Latest News

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη


Γονείς, συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που τον λάτρεψαν και τον γνώρισαν μέσα από τα τραγούδια του, συνοδεύουν σήμερα τον αγαπημένο τους Παντελή στην τελευταία... του κατοικία.

Σε απόσταση 100 μέτρων από το πατρικό του σπίτι, βρίσκεται ο ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, η εκκλησία όπου από τις δέκα σήμερα το πρωί έως και για τέσσερις περίπου ώρες η σορός του Παντελή Παντελή θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Στις δύο το μεσημέρι θα τελεστεί στο ναό της Νέας Ιωνίας η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ στη συνέχεια όλοι θα συνοδέψουν τη σορό του αδικοχαμένου καλλιτέχνη μέχρι το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή του.

ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Είχε μόλις πέσει το σκοτάδι, όταν η άσπρη νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του Παντελή Παντελίδη, έφτανε στο πατρικό του σπίτι στη Νέα Ιωνία. Αν κι έξω από τη δυόροφη οικεία που μένουν οι γονείς του και τα δύο του αδέρφια υπήρχαν εκατοντάδες άτομα που περίμεναν να... καλωσορίσουν το δημοφιλή τραγουδιστή δεν ακούγονταν το παραμικρό. Μια απέραντη βουβαμάρα κάλυπτε την οδό Σηλυβρίας. 

Οι λέξεις με δυσκολία έβγαιναν από το στόμα, ενώ τα μάτια όλων ήταν δακρυσμένα. Άλλωστε τα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περιττά. Οι όμορφες αναμνήσεις που στριφογυρνούν στο μυαλό του καθενός καλύπτουν τα όσα θα ήθελε να συζητήσει και να μοιραστεί με κάποιον άλλο. Ξαφνικά η σιωπή σπάει, από ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Είναι η στιγμή που το λευκό φέρετρο μέσα στο οποίο βρίσκεται η σορός του νεαρού καλλιτέχνη οδηγείται προς την είσοδο του σπιτιού που μεγάλωσε. Λίγη ώρα αργότερα κάποιοι από τους ανθρώπους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του τραγουδιστή-φαινόμενο θα φύγουν από το στενό δρομάκι της Νέας Ιωνίας, αρκετοί όμως θα παραμείνουν εκεί για να περάσουν μαζί με το δικό του Παντελή ένα ακόμα βράδυ. Κάποιους θα τους βρει το ξημέρωμα έτοιμους να αναχωρούν προς της εκκλησία που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία...