Latest News

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Φρούριο η Αθήνα από το φόβο επεισοδίων - Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό


Σε φρούριο έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας καθώς φοβούνται  πιθανά επεισόδια από τα... συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.
Στους δρόμους βρίσκονται ήδη συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Σε διάφορα σημεία της Αθήνας πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ΓΣΒΕ και ΕΣΕΕ μπροστά από τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων στην οδό Μητροπόλεως, ενώ το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι στην Ομόνοια.

Ιδιαίτερα έντονα είναι η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ μοτοσικλετιστές και κλούβες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων.
Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, οι ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.
Το κοινό αίτημά τους είναι η άμεση απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που διαλύει όπως υποστηρίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν και αυτά στη σημερινή γενική απεργία με τα τρένα τον προαστιακό και τον ηλεκτρικό να τραβάνε χειρόφρενο ενώ το μετρό θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και το τραμ και τα λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.