Latest News

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ένας α-δέξιος πόλεμος ανακοινώσεων για το Σχιστό - Συγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι αριστερά σύντροφοι!


Ένας α-δέξιος πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ αριστερού δημάρχου και αριστερού υπουργού αποκαλύπτει το πόσο αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια της αριστεράς που βρίσκεται για πρώτη φορά...
στην εξουσία.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο  δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος αντέδρασε άμεσα στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για δημιουργία κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών στην περιοχή του Σχιστού (Περισσότερα εδώ)
Την επόμενη μέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας βγήκε και τον μάλωσε δημόσια από την Αυγή, ζητώντας από τον δήμαρχο ν' αποσύρει τη δήλωσή του, με αστεία επιχειρήματα:  "Αφού αυτοανακηρύσσεται υπεύθυνος για όλη την περιοχή και πέραν του δήμου στον οποίο είναι δήμαρχος, εντέχνως χρησιμοποιεί λέξεις που προάγουν φοβικά σύνδρομα και έντονο κοινωνικό συντηρητισμό (κέντρο / στρατόπεδο μετεγκατάστασης / κράτησης).  Και συνέχισε: "Ελπίζω πως θα αποσύρει τη δήλωσή του και δεν θα τη συμπεριλαμβάνει στις 'συνεχείς μάχες ενάντια στον ρατσισμό'" σχολίασε, καταλήγοντας: "Ελπίζω και πιστεύω πως και οι αρχές του δήμου θα ανταποκριθούν στο μέρος που τους αναλογεί στο ανθρωπιστικό και πατριωτικό τους χρέος".
Ο πόλεμος των ανακοινώσεων δεν σταμάτησε εδώ. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ανταπάντησε στον αριστερό υπουργό, υποστηρίζοντας τα εξής:
«Δεν θα ακολουθήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας σε μια δημόσια πολεμική αντιπαράθεση, δεν θα χρησιμοποιήσω ούτε το ύφος ούτε τον διχαστικό του λόγο.
Για μένα, για μας στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμάσουμε την πόλη να αγκαλιάσει για μια ακόμα φορά, όπως αρμόζει στην ιστορία της, τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας εξαιτίας ενός πολέμου που η Ε.Ε. δεν θέλει να σταματήσει.
Ταυτόχρονα, καθήκον μας είναι να μην αφήσουμε τις λάθος πολιτικές επιλογές και τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης να δώσουν την δυνατότητα να φωλιάσει το ρατσιστικό μίσος και η ξενοφοβία στις γειτονιές μας. Ας μου επιτρέψει, όμως, ο υπουργός τουλάχιστον δύο σχόλια κατά την διάρκεια της “πρωινής αναφοράς”: Οι πολίτες και ο Δήμαρχος της πόλης δεν είναι φαντάροι, που από ότι φαίνεται στο μυαλό ορισμένων, ακόμα και σήμερα απλά πρέπει να εκτελούν εντολές. Τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ακραίο συντηρητισμό πυροδοτούν τακτικές που χωρίς ενημέρωση και με αντιδημοκρατικό τρόπο επιβάλλουν τις πολιτικές τους επιλογές. Είναι δεδομένο για εμάς ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί, στο μέρος που του αναλογεί, στο ανθρωπιστικό του καθήκον. Καλό θα ήταν και τα κυβερνητικά στελέχη να μην καταναλώνονται σε δηλώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αλλά να δουλέψουν στην ίδια κατεύθυνση».
Αυτή είναι τώρα αριστερά;

Με απλά λόγια, ο αριστερός δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας έκανε το αυτονόητο, αντιδρώντας δικαιολογημένα για μια κυβερνητική απόφαση που ελήφθη ερήμην του για δημιουργία κέντρου μεταναστών στο Σχιστό καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής του. (Ένας αριστερός ή μη αιρετός οφείλει να έχει καθήκον να υπερασπίζεται την πόλη και τους κατοίκους της, ιδίως όταν υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους και όχι να εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα).
Ο αριστερός υπουργός ενοχλείται ότι ο δήμαρχος κάνει το καθήκον του να προστατεύει την πόλη και τους κατοίκους της, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει  είναι να υλοποιήσει τα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, όπως έχουν συμφωνηθεί και με την Ε.Ε.
Ωστόσο από τη νέα απάντηση του δημάρχου φαίνεται ότι από το "δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα στο Σχιστό " πέρασε "στο καθήκον να προετοιμάσουμε την πόλη να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες" χωρίς καν να ρωτήσει τους κατοίκους της περιοχής..(Από που προκύπτει ότι το καθήκον ενός δημάρχου είναι να φιλοξενεί πρόσφυγες και όχι να υπερασπίζεται την ποιότητα ζωή των κατοίκων της πόλης του;)

@ Συγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι αριστερά, για να μην τρελαθούμε τελείως σύντροφοι...