Latest News

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς και ένα ζευγάρι - Εμπλέκονται σε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης


Δύο αστυνομικοί και ένα ζευγάρι ιδιώτες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της...
Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. 
Ο λόγος είναι ότι  επιχείρησαν με ψεύτικη βεβαίωση να παραλάβουν από την Τροχαία ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρεθεί λόγω μέθης, ενώ στην πορεία αποδείχτηκε ότι έχει αποκτηθεί πιθανότατα με απάτη.

Ειδικότερα, οι δύο ιδιώτες (40χρονος και 31χρονη) με τη βοήθεια των αστυνομικών (αρχιφύλακα και αστυφύλακα), καταρτίζοντας πλαστογραφημένο έγγραφο (σ.σ.: Υπεύθυνη Δήλωση), προσπάθησαν χθες το πρωί να παραλάβουν από υπηρεσία της Τροχαίας Αττικής όχημα το οποίο είχε ακινητοποιηθεί, καθώς στις 30 Ιανουαρίου του 2016 ο 40χρονος το οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.
Πιο συγκεκριμένα, ο αρχιφύλακας καθ’ υπόδειξη του 40χρονου κατήρτισε πλαστή υπεύθυνη δήλωση - εξουσιοδότηση, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας του οχήματος, με την οποία εξουσιοδοτούσε την 31χρονη να το παραλάβει από την Υπηρεσία Τροχαίας.
Την πλαστή δήλωση, στην οποία το γνήσιο υπογραφής βεβαίωνε ο αστυφύλακας, προσκόμισε στην παραπάνω υπηρεσία η 31χρονη συνοδευόμενη από τον αρχιφύλακα.
Ωστόσο, έπειτα από επικοινωνία των αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας με τη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια, τους ενημέρωσε ότι το καθεστώς ιδιοκτησίας του επίμαχου οχήματος αποτελεί προϊόν απάτης, ενώ τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι η υπεύθυνη δήλωση που προσκόμισαν οι εμπλεκόμενοι είναι πλαστή.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος και διέταξε τη σύλληψή τους, ενώ θα οδηγηθούν ενώπιόν του σήμερα.
Στο πλαίσιο των ερευνών στην οικία του αστυφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κενές υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες έφεραν σφραγίδες της αστυνομικής αρχής.
Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί προς φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.