Latest News

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Όλη η μηνυτήρια αναφορά της Αμαλίας Κάτζου


Αυτή είναι ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά της υπεύθυνης επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου μέσα από τη δικογραφία για το κύκλωμα των εκβιαστών... στα ΜΜΕ. 
Στην κατάθεση της περιγράφει πώς ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος Π. Μουσάς προσπαθούσε μεθοδικά να στήσει γύρω της ένα "δίχτυ" φόβου, απειλών και εκβιασμού, προκειμένου να την αναγκάσει να δίνει διαφημίσεις  σε έντυπα και ηλεκτρονικά media.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο 50χρονος δημοσιογράφος της είπε: «Στη Νέα Δημοκρατία σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές....Μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σου, διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις ως υπεύθυνη επικοινωνίας και παρακολουθούν τα τηλέφωνα σου και την προσωπική σου ζωή». Σε ερώτηση της κ. Κάτζου για το ποιοί είναι οι μιντιακοί κύκλοι που την έχουν στοχοποιήσει, εκείνος της απαντά: «Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει (στοχοποιήσει) από τη ΝΔ».
Και συνεχίζει περιγράφοντας η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ: «Αμέσως μετά μου είπε «Κάτσε λίγο πίσω, χωρίς όμως να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα. Εχεις ένα παιδί, να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου».
Καταθετςι ακόμη πως ο Μουσάς της είχε πει: «Αναμένεται επίθεση, κανόνισε τη συνάντηση που είπαμε αύριο». Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος «εννοούσε να ενεργήσω ώστε να οριστεί το ραντεβού του  με τον Γιάννη Μπενίση, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, ώστε να τον πείσει να δώσουμε χρήματα στον εκδότη της εφημερίδας  "Ακρόπολις", για να μην χτυπάει την Attica Bank και εμμέσως στην ΕΥΔΑΠ, η οποία συμμετείχε στην αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζα».
Ηθελε να φτιάξει λόμπι
Η κ. Κάτζου αναφέρει ακόμη ότι σε άλλη συνάντησή ο κατηγορούμενος Μουσάς της είπε ότι  με φίλους του δημοσιογράφους θα δημιουργήσουν  «μία ομάδα-κλαμπ και θα ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να μην γράφονται αρνητικά μέσα ενημέρωσης για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάσουν όποιον το κεντρικό σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά για τους πολιτικούς του σκοπούς». Όπως σημειώνει η κ. Κάτζου με τη λέξη «"κεντρικό σύστημα" ο 50χρονος δημοσιογράφος εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της,  αναφέρει: « Ο Π.Μ. μου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής- εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό - έχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και δεν θα αφήσουν ποτέ τον Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός.... Ο Π. Μ. μετά, άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά, τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά "αρχιμανδρίτη" και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με τη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών, η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά για αυτόν... 
«Ο Π. Μ. επέμεινε να μιλήσει ο ίδιος στον υπουργό, "για να του εξηγήσει αυτά τα θέματα".... Εγώ του εξήγησα ότι θα του κανονίσω ραντεβού με τον Παππά, αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα η μπόρα με την επίμαχη νομοθεσία που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις».
Η κ. Κάτζου αναφέρει επίσης για τον φερόμενο ως ενορχηστρωτή της υπόθεσης: «Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν, έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο».
Η μάρτυρας καταθέτει πως «γενικά ο Π. Μ. έχει γίνει πολύ φορτικός: Με παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές κάθε μέρα και με πιέζει για τις διαφημίσεις και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να δώσει η ΕΥΔΑΠ».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της - περιγράφοντας συνάντηση που είχε με τον Μουσά και τον εκδότη της εφημερίδας"Ακρόπολις" Παναγιώτη Μαυρίκο  σε καφετέρια - αναφέρει: «Καθοδηγούμενη από τις οδηγίες της υπηρεσίας σας και με αποκλειστικό σκοπό να διερευνήσω τις προθέσεις τους ρώτησα τον Μαυρίκο αν μπορούμε να χτυπήσουμε κάποια άτομα.
Εκείνος απάντησε ότ έχει κάνει μεγάλο πόλεμο στο Βαγγ. Μαρινάκη και ότι του έχει βγάλει όλες τις δικογραφίες που ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι του επιτέθηκε μετά από προτροπή Μελισσανίδη. «Ο Π.Μ. με ρώτησε αν το Μαξίμου θέλει να γ@...σει το Μαρινάκη ή να του δώσει άδεια για το κανάλι του, αλλά του είπα ότι θα το δούμε στην πορεία... Έχω περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, φοβάμαι για τη ζωή μου και τη ζωή της ανήλικης κόρης μου, με έχει τρομοκρατήσει (σ.σ.: ο Π.Μ. ) με  όσα μου είπε και ότι γνωρίζει που μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη».