Latest News

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Απεργίες και στο βάθος... εκλογές!


Για μία από τις μεγαλύτερες γενικές απεργίες των τελευταίων ετών κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας τις σημερινές κινητοποιήσεις στη...
χώρα μας. 

Τα περισσότερα γερμανικά δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι, σχεδόν όλα τα επαγγέλματα απεργούν σήμερα με την κυβέρνηση των Αθηνών να διαψεύδει τις φήμες για νέες εκλογές. 

Από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη δικές της πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες την διάλυση της βουλής αφού ο ίδιος θέλει εκλογές. Για την "Bild", οι εκλογές τοποθετούνται χρονικά την άνοιξη , το αργότερο το καλοκαίρι.  

Bild 


«Νέες εκλογές στην Ελλάδα;», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας "Bild" η οποία επικαλούμενη πληροφορίες που δεν κατονομάζει, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν και πάλι οι Έλληνες στις κάλπες.   
   
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Bild", o Έλληνας πρωθυπουργός θέλει νέες εκλογές. Ο ίδιος δεν έχει άλλη επιλογή, αλλά το θέλει το περιβάλλον του. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο, την διάλυση της βουλής. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Η γερμανική εφημερίδα "βλέπει" πάντως εκλογές την άνοιξη, το αργότερο στις αρχές του καλοκαιριού.
 
"Εάν πράγματι γίνουν εκλογές", γράφει η Bild", "θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που θα οδηγηθούν οι Έλληνες στις κάλπες.  Ο Τσίπρας απέτυχε  νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να εξασφαλίσει πλειοψηφία για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις στη βουλή", υποστηρίζει η εφημερίδα "Bild".
  
"Η προσπάθεια του μαρξιστή Τσίπρα να βρει νέους εταίρους για να αντικαταστήσει το ακροδεξιό κόμμα των AΝΕΛ,  απέτυχε", σχολιάζει επίσης η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας. 

Focus

"Aλέξης, ο νικητής! Σε καμία περίπτωση! Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος χαμένος της Ευρώπης", είναι ο τίτλος του βίντεο που παραθέτει το περιοδικό "Focus" σε σημερινό άρθρο στην ιστοσελίδα του σχολιάζοντας την γενική απεργία στην Ελλάδα. 
  
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γενικές απεργίες των τελευταίων ετών, επισημαίνει το εβδομαδιαίο περιοδικό το οποίο φαίνεται ότι έχει μείνει στην... ώρα Βαρουφάκη, όταν κατείχε το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών. Με τη λεζάντα "Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης" να συνοδεύει την φωτογραφία του, το "Focus" επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τέλος στις απεργίες στην Ελλάδα. 

"Οι Έλληνες διαδηλώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Η σημερινή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες δράσεις των τελευταίων ετών... με τον Έλληνα πρωθυπουργό να προειδοποιεί κατ΄επανάληψη ότι, χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν σε λίγο καιρό συντάξεις", επισημαίνει το περιοδικό.  

NTV
Γενική απεργία στην Ελλάδα με την κυβέρνηση των Αθηνών να διαψεύδει τις φήμες για νέες εκλογές, γράφει το γερμανικό δίκτυο "NTV".
 
Σχεδόν όλα τα επαγγέλματα απεργούν σήμερα, σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο. 


 @ Καλά σιγά μην φύγει από μόνος του ο Τσίπρας! Εδώ δεν έφυγε μετά το δημοψήφισμα που έλεγε πως δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού!