Latest News

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

"Ναυμαχία" για το κέντρο μεταναστών στο Σχιστό

Σε θέσεις μάχης ετοιμάζονται να βρεθούν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής...
του Πειραιά. 
Αφορμή οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων, δυναμικότητας 4.000 ατόμων, ανοιχτού τύπου και υπό στρατιωτικό έλεγχο, στο στρατόπεδο Στεφανάκη στην Λ. Σχιστού.
Δύο συγκεντρώσεις με διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο  προγραμματίζονται να γίνουν αύριο στη λεωφόρο Σχιστού. 
Η μια συγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι Λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη και Σχιστού από την επιτροπή κατοίκων Α και Β Πειραιά που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην περιοχή. «Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή των κατοίκων Α' και Β' Πειραιά.
Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ) θεωρεί ότι η κινητοποίηση αυτή έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή και διοργανώνει αντισυγκέντρωση αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί στη λεωφόρο Σχιστού και Γρηγορίου Λαμπράκη, 
«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» τονίζει σε ανακοίνωσή του η ΚΕΕΡΦΑ που εμφανίζεται να διαδηλώνει με αίτημα να γίνει κέντρο μεταναστών στην περιοχή. 
Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης συγκαλεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή των δημάρχων Πειραιά Γιάννη Μώραλη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη.