Latest News

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Έτσι είναι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πειραιά...

Με ελλείψεις στο προσωπικό και χωρίς κατάλληλες κτιριακές υποδομές θα συνεχίζουν να φιλοξενούνται και φέτος τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του...
Δήμου Πειραιά.
Αυτή την εικόνα αυτή τουλάχιστον περιέγραψε ο ίδιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην κοπή της πίτας του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ξέρουμε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όπως θα ήθελε στον τομέα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, για λόγους που αφορούν τον Δήμο, αλλά και την Κεντρική Διοίκηση. Το προσωπικό, δεν επαρκεί όσο θα θέλαμε ή όσο έχουμε ανάγκη και οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν είναι αυτές που θα θέλαμε ή που ονειρευόμαστε ή και που οι Πειραιώτες και τα παιδιά θα ήθελαν να έχουν..." 

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας:
"Δεν υπάρχει όμως δυστυχώς άλλη δυνατότητα. Θα συνεχίσουμε και το 2016 απ’ ότι φαίνεται σε δύσκολο περιβάλλον για τη χώρα και το Δήμο. Καταβάλλουμε και εμείς ως Δημοτική Αρχή κάθε δυνατή προσπάθεια. Το ίδιο κάναμε και πέρυσι. Να επιλύουμε προβλήματα, να καλύπτουμε τις ανάγκες. Γνωρίζω ότι το περισσότερο βάρος πέφτει επάνω σας. Πιστεύω ότι με το ίδιο πάθος, την ίδια ένταση και με την ίδια αγάπη θα αντιμετωπίσετε και τη χρονιά αυτή τα παιδιά και θα προσπαθήσετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να υπάρχουν όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα.
Δεν έχουμε άλλες επιλογές και δεν έχουμε άλλες βοήθειες. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε όλοι μας παραπάνω.. Δεν θα μας δώσει η Κεντρική Διοίκηση περισσότερο προσωπικό, ούτε περισσότερους πόρους, τουλάχιστον για το 2016, για να καλύπτουμε ανάγκες. Άρα ό,τι χρειάζεται, γίνεται από το Δήμο και από εσάς.
Πρέπει όμως να είμαστε αισιόδοξοι εδικά εσείς που είστε με τα παιδάκια. Να αποπνέουμε αισιοδοξία, ανεξάρτητα τι ζούμε στην καθημερινότητα, ώστε τα παιδιά να χαμογελούν. Όταν χαμογελούν τα παιδιά – έχουμε πει – χαμογελούμε και εμείς. Να είστε καλά και του χρόνου...».

@ Πω, πω, πω! Ε, τι να πει κανείς τώρα; 
Τα είπε όλα ο δήμαρχος...