Latest News

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Βρε καλώς τον Λαγουδάκη κι ας άργησε...

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης μπορεί ν' άργησε αλλά τελικά άνοιξε τα χαρτιά του και πήρε θέση στο μείζον θέμα για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων...
στο Σχιστό!
Η σχετική κυβερνητική ανακοίνωση είχε γίνει την περασμένη βδομάδα αμέσως μετά την επίσκεψη -εκδρομή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πέραμα.
Τότε δεν είχε γίνει καμία αναφορά για κέντρο μεταναστών στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό. (σ.σ. Μπορεί ν' ανήκει στα διοικητικά όρια του Περάματος αλλά η εγκατάσταση των μεταναστών θα έχει σαφώς μεγαλύτερες επιπτώσεις στο Κερατσίνι). 
Τώρα με γραπτή δήλωση του ο δήμαρχος Περάματος  δηλώνει μεταξύ άλλων τα εξής : 
«Με αίσθημα ευθύνης είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις που μας αναλογούν, έχοντας ως γνώμονα την προστασία της τοπικής κοινωνίας αλλά και το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Επιδιώκουμε να είμαστε μέρος της λύσης και να μην ακολουθήσουμε την ατελέσφορη οδό της αντίδρασης και των κραυγών. Απέναντι στη ρητορική του μίσους και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό στέλνουμε μήνυμα Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς».
Ωστόσο ο ίδιος διατείνεται ότι δεν είχε ιδέα για τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λέγοντας:
"Εντούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός της ελλείψεως ουσιαστικής διαβούλευσης γι’ αυτήν την απόφαση. Κάθε επιλογή της κυβέρνησης που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες, οφείλει να αποτελεί το αποτέλεσμα ενός διαλόγου με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ίσως λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων αυτό δεν κατέστη δυνατό στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφιστούμε όμως την προσοχή για ανάλογες κινήσεις στο μέλλον..."
Κατά τα λοιπά, αυτά τα περί μήνυμα "Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς" απέναντι στη ρητορική του μίσους και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό"  θα ήταν καλύτερα να πάει να τα πει τους κατοίκους του Περάματος, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας με την ανεργία να έχει φθάσει στο κόκκινο, ενώ η δημοτική αρχή της πόλης είναι ανύπαρκτη εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο...
@Βρε καλώς τον Λαγουδάκη κι ας άργησε λίγο, λέμε για να μην πούμε τίποτα χειρότερο...