Latest News

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθη εκδότης του Πειραιά και δύο δημοσιογράφοι (ΕΙΚΟΝΑ)



Συνελήφθησαν τη Δευτέρα από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ένας εκδότης εφημερίδας και δύο δημοσιογράφοι, για το αδίκημα...

της εκβίασης.  
Σύμφωνα με  πληροφορίες, πρόκειται για τον εκδότη της Εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»,

Παναγιώτη Μαυρίκο 42 ετών και τους δημοσιογράφους Χρήστο Φράγκο και Παναγίωτη Μουσά, 35 και 50 ετών αντίστοιχα και σύμφωνα με την κατηγορία ότι φέρεται να είχαν συστήσει ομάδα που διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος δημοσίων επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ) και τραπεζών. 
Aνάμεσα στους συλληφθέντες για εκβιασμό είναι ο συντάκτης του άρθρου περί ανατροπής Τσίπρα από τη Google που αναδημοσιεύεται σήμερα στο διαδίκτυο και αναπαράγεται από τα τηλεοπτικά κανάλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από μήνες μετά από καταγγελίες γυναίκας στελέχους ΔΕΚΟ που την εκβίαζαν ζητώντας υπέρογκα ποσά για διαφήμιση. 
Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα μετά τη κατάθεση ποσού 15.000 ευρώ για διαφήμιση σε δύο έντυπα και τέσσερα sites, που ανήκουν ή ελέγχονται στον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές έχουν στη διάθεσή τους συνομιλίες μεταξύ στελέχους της ΔΕΚΟ και των συλληφθέντων. 
Η έρευνα των διωκτικών αρχών συνεχίζεται, καθώς εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση. 
 (Περισσότερα εδώ)