Latest News

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε τις αρχές και τις ιδέες της Αριστεράς»


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την παρουσίαση της διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας υποστηρίζοντας ότι...
«αυτήν την ώρα δεν κυβερνάει η Αριστερά στη χώρα, όπως συνηθίζουν οι προπαγανδιστές να λένε, άλλα μια μεταλλαγμένη νεομνημονιακή κυβέρνηση, η οποία ξεπούλησε τις αρχές και τις ιδέες της αριστεράς».

Με τίτλο «Ανατροπή τώρα!» ο επικεφαλής της ΛΑΕ παρουσίασε τον κεντρικό στόχο του κόμματος που είναι η δημοκρατική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών εξηγώντας ότι το ξήλωμα των μνημονίων δεν θα έρθει μέσα από την παρούσα κυβέρνηση ή από μια οικουμενική.
Για τον λόγο αυτό μάλιστα κάλεσε το ΚΚΕ να σταματήσει την «αντι-ενωτική» του τακτική.
Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε και στον νέο αρχηγό της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «απάντηση στο μεταλλαγμένο νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ο κατ' εξοχήν εκφραστής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, της διαπλοκής και του γερμανικού κατεστημένου Κυρ. Μητσοτάκης».
Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν αποτελεί απάντηση «μια οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση για την οποία γίνονται διεργασίες παρασκηνίου. Κανένας από το μνημονιακό μπλοκ δεν θέλει εκλογές. Θέλουν να μαγειρέψουν μία κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, προκειμένου να εφαρμοσθεί το τρίτο μνημόνιο. Θα αποτύχει, όμως, γρήγορα και οποιαδήποτε διευρυμένη κυβέρνηση ή οικουμενική κυβέρνηση.
Γιατί το θέμα για την χώρα δεν είναι πόσοι περισσότεροι θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Το πρόβλημα για την χώρα είναι το ίδιο το μνημόνιο, είναι το τρίτο μνημόνιο, που πρέπει να μην εφαρμοστεί και να ακυρωθεί».
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ ανέφερε ότι η διακήρυξη του κόμματος αποτελεί βάση διαλόγου με την κοινωνία αλλά και συνεργασίας με όλες τις αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού αριστερού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού, δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου.
Τη συνέντευξη έδωσαν ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ΛΑ.Ε Μαρία Μπόλαρη, Παν. Σωτήρης, Παν. Μαντάς και Δημ. Σαραφιανός, ενώ τη συνέντευξη διεύθυνε ο Αλ. Καλύβης, υπεύθυνος Τύπου της ΛΑ.Ε.