Latest News

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Στη φυλακή οι «Τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης» - Τι είπαν στην απολογία τους


Προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκαν ο 25χρονος Mirsad Bektasevic και ο 20χρονος «συνταξιδιώτης» του, Al Hasani Amer, από...
την Υεμένη.
Κατά τη διάρκεια της 3ωρης απολογίας τους, οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τζιχαντιστική και ακραία δράση. Άδικα μας κατηγορούν. Είμαστε ισλαμιστές αλλά πιστεύουμε στην καλή πλευρά του Ισλάμ». Ισχυρίστηκαν πως στην Ελλάδα είχαν έρθει για διακοπές. Αναφορικά με τα δύο μαχαίρια (μήκους 32 και 23 εκατοστών), δήλωσαν πως τα αγόρασαν από πλανόδιο στην Αθήνα και μάλιστα και τα δύο στην τιμή του ενός!
 Οι δύο άνδρες κρατούνται προσωρινά στην Αστυνομική Διεύθυνση και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις φυλακές Κομοτηνής.
Στην προηγούμενη επαφή του με τους δικαστικούς λειτουργούς ο Mirsad Bektasevic είχε πει για τον 20χρονο από την Υεμένη πως «έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα και κυρίως μας ενώνει η πίστη μας στον Θεό». Είχε εκφράσει την απορία του γιατί συνελήφθη σε ένα «δημοκρατικό κράτος» για δύο μαχαίρια. Ισχυρίστηκε ότι συνελήφθη εξαιτίας του… παρελθόντος του.
Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι οι δύο άνδρες είχαν στην κατοχή τους δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία ήταν κλειστά τη στιγμή της σύλληψης. Από την πρώτη έρευνα διαπίστωσαν ότι τα αρχεία εισερχομένων-εξερχόμενων κλήσεων ήταν κενά, ενδεχομένως σβησμένα, ενώ οι επαφές τους ήταν λίγες, με τις περισσότερες να παραπέμπουν σε τουρκικά ονόματα.
Ο Mirsad Bektasevic δηλώνει ότι γνώρισε τον 20χρονο σε τζαμί στην Σουηδία, ο οποίος ήθελε να τον ακολουθήσει στο ταξίδι του στην Τουρκία. Δεν αποκαλύπτει ποιους είδε και που κινήθηκε στην Ελλάδα, ενώ παραδέχθηκε ότι θα πήγαιναν στην Τουρκία για τουρισμό!