Latest News

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πειθαρχική δίωξη σε Μελισσανίδη, Ολυμπιακό, Κασάμι


Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Ολυμπιακού και του Παϊτίμ Κασάμι άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας...
της ΕΠΟ.
Στον Μελισσανίδη ασκήθηκε δίωξη ως πρόεδρος εν τοις πράγμασι της ΑΕΚ για δυσφήμιση του αθλήματος λόγω των δηλώσεων που έκανε μετά το ντέρμπι της Ένωσης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο «Τίγρης» είχε δηλώσει μετά το ντέρμπι ότι «κερδίσαμε τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες».
Για δυσφήμηση ασκήθηκε δίωξη και στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Παϊτίμ Κασάμι.
Αναλυτικά, ο ποδοσφαρικό εισαγγελέας Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε και παρέπεμψε προς την Επιτροπή Δεοντολογία της ΕΠΟ τις ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις:
-Εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη (Προέδρου εν τοις πράγμασι) της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
-Εις βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης και του ΠΑΙΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ, ποδοσφαιριστή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, διότι δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών, Υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 6, 7, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.