Latest News

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

«Κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης»


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έχει καθαρή λαϊκή εντολή για την εξάντληση της τετραετίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση επισημαίνει σε όλους τους τόνους το Μέγαρο Μαξίμου....

Μετά από διάφορες διαρροές που θέλουν την κυβέρνηση να οργανώνει πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να διαψεύσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο κάθε σχετικό σενάριο, εκτιμώντας δε ότι «κάποιοι ονειρεύονται σχέδια αποσταθεροποίησης». Δεν ήταν τυχαία δε η δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, η οποία μέσω συνέντευξής της στο newpost.gr ξεκαθαρίζει:
«Τις εκλογές δεν τις αποκλείουμε μόνο εμείς, αλλά δεν τις θέλει ούτε η κοινωνία ούτε καν η αντιπολίτευση. Διαθέτουμε πολύ φρέσκια λαϊκή εντολή, μετά την υπογραφή της συμφωνίας του καλοκαιριού. Η λαϊκή δυσαρέσκεια είναι λογική, ακριβώς διότι ο εμπροσθοβαρής σχεδιασμός της συμφωνίας φέρνει τα δύσκολα μέτρα στους πρώτους αυτούς μήνες. Δυσαρέσκεια και κόπωση τις οποίες προσπαθούν κάποιοι να εκμεταλλευτούν προκειμένου να επανέλθουν στην εξουσία».
Βολές σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη κάνει σφοδρή επίθεση στους «εταίρους» της κυβέρνησης Παπαδήμου, δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την κατηγορία ότι θέλουν να επανέλθουν στην εξουσία και προκαλούν το αναγκαίο κλίμα.

«Το έχουμε ξαναζήσει το σενάριο αυτό στο παρελθόν από πολιτικούς κύκλους, ο οποίοι -όπως φαίνεται- δεν πολυσυμπαθούν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Καλώ λοιπόν, για μία ακόμη φορά, τους εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου να σταματήσουν τις προκλητικές δηλώσεις και να ξεχάσουν κάθε φαντασίωση υπόγειων διαδρομών προς την εξουσία, όταν έχουν τσαλακώσει επανειλημμένα στο παρελθόν τον όρο "Δημοκρατία"», υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με απόφαση της κυβέρνησης απέκλεισε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.
«Το λέω ευθέως, η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα τετραετίας. Είμαι κατηγορηματικά σαφής ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το θέμα που με ρωτάτε.
Ισα ίσα είμαστε όλοι πεισμένοι ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε μέχρι τέλους. Εχουμε βάλει στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το άνοιγμα της συζήτησης για τη διευθέτηση του χρέους, την ανόρθωση της οικονομίας με την κοινωνία όρθια, ώστε η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης», είπε ο κ. Ρήγας στον ΣΚΑΪ και ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων:
«Εχουμε κάνει βήματα μέσα σ’ αυτήν τη μεγάλη κρίση, παρά τις δυσκολίες που είχαμε. Η ύφεση θα είναι κοντά στο μηδέν, τα έσοδα έχουν πάει καλά, η ανεργία μειώθηκε 1%. Δεν γίνεται να παίζει κανείς μ’ αυτό το ζήτημα και έχουν εγκληματικές ευθύνες όσοι δημιουργούν αυτό το κλίμα, πολιτικά κόμματα και καναλάρχες οι οποίοι έχουν ενοχληθεί από την τάξη την οποία θέλουμε να βάλουμε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».
Για το Προσφυγικό
Ειλημμένη απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου είναι άλλωστε μέσα στον Φλεβάρη να μπουν οι βάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και ο κ. Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει απτά δείγματα γραφής στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 8 του μηνός. Ταυτόχρονα επιδιώκει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες που περνά μέσα από την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και μιας σειράς ακόμη ρυθμίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, έχουν διαμηνύσει διά των αρχηγών τους ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά σταθερά βήματα για την έξοδο από την κρίση. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο νέος αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιχειρεί σημαντικές αλλαγές στο κόμμα του.