Latest News

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

"Ήξεις αφήξεις" του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για το κέντρο μεταναστών στο Σχιστό

Ερωτηματικά και απορίες προκαλεί η διφορούμενη, θολή και γεμάτη υπεκφυγές δήλωση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλης, με αφορμή τη δημιουργία κέντρου μεταναστών...
στο Σχιστό.
Μετά από τις αντιδράσεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Πειραιά έλυσε σήμερα τη σιωπή του, παίρνοντας θέση στο μείζον θέμα με τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης αλλοδαπών στο στρατόπεδο στο Σχιστό.
Με μια δήλωση τύπου "ήξεις αφήξεις" ο Γιάννης Μώραλης αφιερώνει στην αρχή μια ολόκληρη παράγραφος- σχεδόν η μισή τοποθέτησή του- κάνοντας αναφορά στο ανθρώπινο δράμα των προσφύγων στο Αιγαίο.
Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι "είναι σημαντικό η  Κυβέρνηση από την πλευρά της να διαβουλεύεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μην λαμβάνει μονομερώς αποφάσεις, όπως συνέβη με το στρατόπεδο στο Σχιστό...".
Ωστόσο δεν κρύβει ότι "προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια προς την επίλυση του προβλήματος, αφού το στρατόπεδο είναι εκτός του αστικού ιστού, όμως δεν θα πρέπει ένας τέτοιος χώρος να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα από αυτά που μπορεί. 
(σ.σ. Η περιοχή μπορεί να είναι εκτός Πειραιά, αλλά βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο Σχιστού και σε σχολικά συγκροτήματα του Κερατσινίου, όπου καθημερινά πηγαινοέρχονται εκατοντάδες μαθητές, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου) 


Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά λέει γενικά και αόριστα ότι "το θέμα δεν είναι μόνο λειτουργικό είναι κυρίως ανθρωπιστικό, αφού θα απαιτηθεί και η ανάλογή ιατρική φροντίδα και μέριμνα...".
Καταλήγοντας ο Γιάννης Μώραλης διατείνεται  ότι " είναι ανάγκη το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συνεννόηση και διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, προκειμένου αφενός να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αφετέρου να μην διαταραχθεί η ζωή των πόλεων μας».
Τα ερωτηματικά 
Από τη θολή και συγκεχυμένη θέση του δημάρχου Πειραιά προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:
* Γνώριζε ή  όχι ο ίδιος τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών στο Σχιστό ή για την ακρίβεια είχε ο ίδιος προτείνει το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται εκτός Πειραιά, όπως είχε πει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά;
* Για την πρόταση αυτή έίχε ενημερώσει ή όχι στους άλλους δημάρχους Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος ή την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στο πλαίσιο της συνεργασίας για θέματα που επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή και ειδικά όταν δεν αφορά  μόνο το Δήμο Πειραιά; 
* Υπάρχουν ανταλλάγματα  και αντισταθμιστικά οφέλη ή ΄όχι ή απλά αρκεί η μεταφορά του προβλήματα στους γειτονικούς δήμους με  την δημιουργία νέας Αμυγδαλέζας στο Σχιστό.
@ Καθαρές κουβέντες γιατί δεν χωρούν ήξεις αφήξεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα...
Περισσότερα εδώ