Latest News

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια στο συλλαλητήριο της Αθήνας - Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)



Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο της μεγάλης συγκέντρωσης στο κέντρο...
της Αθήνας.
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότωφ προς τα ΜΑΤ, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν και στην Πανεπιστημίου, ενώ αργότερα οι συμπλοκές περιορίστηκαν στα Εξάρχεια.Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο και πολλές ακόμη πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
Στην Αθήνα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Προηγήθηκαν τρεις προσυγκεντρώσεις: Στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και επιστημονικούς φορείς, στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ και στο Πολυτεχνείο από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Δείτε αναλυτικά το χρονικό των κινητοποιήσεων:
16:10 Καμμένο αυτοκίνητο στην οδό Μπόταση στα Εξάρχεια
15:55 Αγρότες καίνε λάστιχα στο ύψος του κόμβου στο Γιόφυρο, όπου βρίσκονται μαζί και με όσους συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις του Ηρακλείου στο πλαίσιο της γενικής απεργίας ενάντια στο Ασφαλιστικό.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekriti.gr, μετά την κατάληψη του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ένστολοι αλλά πολλοί άλλοι κατευθύνθηκαν στην Εθνική οδό και έστησαν μπλόκα.
Ο Βόρειος Οδικός Άξονας αυτή την ώρα είναι κομμένος στα δύο και όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης, η συμμετοχή είναι τεράστια και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ώρα με την ώρα.
15:50 Επίθεση με μολότωφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. 
15:45 Ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν στήσει αυτή την ώρα οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Παράλληλα, στην οδό Πατησίων βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
15:25 Σε πεντάωρο αποκλεισμό των διοδίων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες από τις 4 το απόγευμα, ενώ σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο πολυήμερου αποκλεισμού.
15:10 Άνοιξαν, πριν από λίγο, οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι ήταν κλειστοί από το πρωί, λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων. Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή μόνο η οδός Πατησίων.
15:00 Δύο προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή από την αστυνομία, για τα επεισόδια που προκάλεσαν νωρίτερα αντιεξουσιαστές, στο κέντρο της Αθήνας.
Αυτή την ώρα ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Ομόνοιας, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
14:45 Στην Ομόνοια έχουν μεταφερθεί τα επεισόδια που ξεκίνησαν νωρίτερα στο Σύνταγμα. Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο enikos.gr απεικονίζει τις δυνάμεις των ΜΑΤ παραταγμένες στα Χαυτεία. 
14.20 Ομάδες αντιεξουσιαστών κατευθύνονται αυτήν την ώρα προς τα Προπύλαια, ενώ πέταξαν μολότοφ στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος, στην οδό Πανεπιστημίου. Παράλληλα, οι αντιεξουσιαστές πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
14:10 Σοβαρά επεισόδια αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αντιεξουσιαστών. "Βροχή" από μολότοφ με την αστυνομία να απαντούν με κρότου-λάμψης και δακρυγόνα. Διαλύθηκε η πορεία.

13:50 Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να σπάσει πεζοδρόμια. Στο σημείο επενέβη μια διμοιρία ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές, ενώ υπήρξε και ρίψη μικρού αριθμών μολότοφ από την πλευρά των αντιεξουσιαστών, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χημικών.
13:49 Έρημη όλη η Μυτιλήνη σήμερα λόγω της γενικής απεργίας. Το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε λογής παρέμεινε κλειστό, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί. Στην Πλατεία Σαπφούς πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και μελών του ΠΑΜΕ. Στην πλατεία Σαπφούς συγκεντρώθηκαν και οι δικηγόροι της Λέσβου. Στα Κεντρικά Λύκεια πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων. Τέλος στο Επιμελητήριο συγκεντρώθηκαν έμποροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης στην Επάνω Σκάλα συγκεντρώθηκαν οι αγρότες, οι οποίοι κινήθηκαν και αυτοί προς την πλατεία Σαπφούς. Τελικός προορισμός όλων η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία κατελήφθη συμβολικά. Εκεί κατατέθηκαν και τα ψηφίσματα των συγκεντρωμένων που εναντιώνονται στο νοσμοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Στη διαδήλωση συμμετείχε και μεγάλος αριθμός ενστόλων. Ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών υπολογίζεται στα 4.000 άτομα.
13:48 Δυο μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο της Πάτρας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου επικεφαλής είχαν τεθεί αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα, οι οποίοι είχαν έλθει στην Πάτρα με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου. Λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας, σχεδόν όλα τα καταστήματα της Πάτρας παραμένουν κλειστά.
13:46  Παρέλυσε σήμερα η Λάρισα, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι συμμετείχαν μαζικά στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες και στις δύο συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
13:45 Στους ρυθμούς της πανελλαδικής απεργίας για το προωθούμενο νομοσχέδιου του ασφαλιστικού κινήθηκε και η Σύρος. Το σύνολο του ιδιωτικού τομέα κατέβασε «ρολά», ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των αγροτών του νησιού, που κατέβηκαν στην κινητοποίηση με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και δίνοντας πιο δυναμικό χαρακτήρα. Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Σπόντης, όταν στην τοποθέτησή του επιχείρησε να υπερασπιστεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και το συνολικό έργο της κυβέρνησης. Επίσης, οι αγρότες μετά την αποχώρησή τους από το κέντρο της Ερμούπολης, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στην πλατεία Ηρώων για περίπου 30 λεπτά.
13:35 Μεγάλη συγκέντρωση υπαλλήλων, εργατών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και ιδιοκτητών ταξί, πραγματοποιήθηκε σήμερα, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΚαλαμάτας. Οι συγκεντρωθέντες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, την πλατεία Αγ. Γεωργίου, όπου, συναντήθηκαν με το κομβόι των τρακτέρ των Μεσσηνίων αγροτών που είχε καταφθάσει από το μπλόκο του Ασπροχώματος.  Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο βόρειο τμήμα της Καλαμάτας και στη συνέχεια διαδήλωσαν διερχόμενοι και από την κεντρική πλατεία της πόλης.
13.25  Νεκρή πόλη θυμίζει σήμερα ο Βόλος. Στην πόλη, όπου το 1908 ιδρύθηκε το πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας, ίσως σήμερα πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία της πόλης. Στην πορεία συμμετείχαν βιομηχανικοί εργάτες, αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών και το Πήλιο, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, έμποροι και κάθε είδους εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα εκατοντάδες αλιείς είχαν αποκλείσει το λιμάνι του Βόλου με τα καΐκια τους. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου.
13:20 Τραυματισμός διαδηλωτή στη Θεσσαλονίκη. Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου συγκεντρώνονται εργαζόμενοι που ανήκουν σε διάφορα σωματεία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο φορολογικό-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το seleo.gr, πριν από λίγο άτομα με κουκούλες στράφηκαν εναντίων ομάδας συγκεντρωμένων έξω από το ΥΜΑΘ με αφορμή κάποια συνθήματα που ακούστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένα άτομο.

13:10 Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού. Στην Τρίπολη οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με το σύνολο των καταστημάτων κλειστό, ομοίως και τα καφέ, ακόμα και τα περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο.  Στην Σπάρτηπερισσότερα από τετρακόσια τρακτέρ και πάρα πολλά αγροτικά αυτοκίνητα μπήκαν στην πόλη συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο πάρκο του ΟΤΕ, όπου είχαν φτάσει και οι οδηγοί ταξί και φορτηγών, αλλά και οι υπόλοιποι απεργοί. Οι αγρότες θα μείνουν στο κέντρο της Σπάρτης και αργότερα το μεσημέρι, έχουν προγραμματίσει να καταλάβουν την γέφυρα του Ευρώτα αποκόπτοντας τη Σπάρτη και τη Λακωνία. Τέλος, να σημειώσουμε ότι έκλεισαν και τον παράδρομο στο Καλαμάκι και ηΠελοπόννησος έχει κυριολεκτικά αποκοπεί από την Αττική.
13:00 Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Αντιεξουσιαστές πραγματοποιώντας πορεία στο κέντρο της πόλης, σπάσανε βιτρίνες από καταστήματα που ήταν ανοιχτά και γράψανε συνθήματα σε κλεισμένα στόρια. Σύμφωνα με το seleo.gr την ώρα που περνούσαν από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, οι αντιεξουσιαστές ήρθαν σε σύγκρουση με εργαζόμενους του φούρνου-ζαχαροπλαστείου Ble, διότι ήταν ανοιχτό και είχε πελάτες. Οι αντιεξουσιαστές, πιστεύοντας ότι θα έπρεπε να είναι ανοιχτό, έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος.
12:55 Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων. Επίσης, αγρότες απέκλεισαν στις 12 το μεσημέρι για τρεις ώρες τον κόμβο Καρδίτσας στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, πράγμα το οποίο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Παύλος Σπυρόπουλος θα γίνεται καθημερινά. Ακόμα, πρόσθεσε, θα σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες μέρες με διάφορες δράσεις που θα πάρουν σάρκα και οστά. Να σημειώσουμε, τέλος, πως «νέκρωσε» στο σύνολό της η πόλη των Τρικάλων, καθώς καφέ, ουζερί αλλά και κάθε άλλου είδους καταστήματα είναι κλειστά, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
12:52 Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο νησί τηςΡόδου με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι είναι η μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών. Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, όπου κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.
12:46 Ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στην σημερινή απεργία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
12:42 Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, ενώ στα μπλόκα των αγροτών προστέθηκε ακόμη ένα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στο ύψος του Βουτσαρά. Χιλιάδες διαδηλωτές από όλους τους επαγγελματικού χώρους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα, τρακτέρ φορτηγά ,ταξί και λεωφορεία, έχουν μπλοκάρει το κέντρο των Ιωαννίνων από τις 11 το πρωί, ενώ όλες οι επιχειρήσεις ακόμη και οι καφετέριες είναι κλειστές. Από 4 διαφορετικά σημεία της πόλης στηνΠρέβεζα, ξεκίνησαν τις 10 το πρωί οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην συνέχει ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης μαζί με τα τρακτέρ. Στην 'Αρτα ,η πορεία του πραγματοποίησε Εργατικό Κέντρο κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στην παλιά γέφυρα που παρέμεινε κλειστή από χθες το απόγευμα και άνοιξε μόνο για μισή ώρα το πρωί προκειμένου να περάσουν οι απεργοί. Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Ηγουμενίτσα όπου από τις 6 το πρωί έδεσαν κάβους τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών.
12:40 Ενώθηκαν οι πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, κάτι που έχει να συμβεί από τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2010.
12:20 Κλειστά καταστήματα, εμπορικά και επιχειρήσεις εστίασης, μπλόκα σε οδικές αρτηρίες, δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και της ΑΔΕΔΥ, συνθέτουν την απεργιακή εικόνα στο νομό Ρεθύμνου. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και εκπρόσωποι από τους αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να στηρίξουν την απεργία, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνέλευση των αγροτών στον κόμβο Ατσιπόπουλου όπου θα αποφασισθεί το κλείσιμο της Εθνικής οδού και οι περαιτέρω δράσεις τους.
12:17 Εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δερβενακίων στο 'Αργος, από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων της Αργολίδας, ενώ και δεύτερη συγκέντρωση με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ. Επίσης, κλειστά είναι τα καταστήματα και στο Ναύπλιο, με ανοικτά μόνο τα καφέ της πόλης. Οι απεργοί μπροστά και οι αγρότες με τα τρακτέρ από πίσω κατευθύνονται πεζή προς το Κεφαλάρι και τους Μύλους της Λέρνης με σκοπό να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους αποκόπτοντας τελείως την ανατολική Πελοπόννησο.
12:05 Κλειστά είναι όλα τα καταστήματα στην Κόρινθο και το Κιάτο, δεν υπάρχει ανοικτό ούτε καφενείο για καφέ και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Κορίνθου συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών, μπροστά από την Εθνική τράπεζα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης που έχει γεμίσει ασφυκτικά, με την συμμετοχή όλων των εργατικών κέντρων του νομού και περισσότερων από σαράντα σωματείων της Κορινθίας, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι του Καζίνο Λουτρακίου. Με την ολοκλήρωση των ομιλιών οι απεργοί θα κατευθυνθούν στον Ισθμό στο μεγάλο μπλόκο των αγροτών όπου ήδη υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.
11:40 Να αποσύρει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό και να αρχίσει διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, κάλεσε, με δήλωσή της, την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδομεί το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και οδηγεί σε νέες δυσμενείς παρεμβάσεις για τις συντάξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μοναδική της επιδίωξη να καλύψει το κενό των 2 δισ. που η ίδια δημιούργησε με τις επιλογές της».
12:30 Tρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
12:00 Η αστυνομία εκτιμά ότι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έδωσαν το "παρών" πάνω από 50.000 άτομα.
11:30 «Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι" δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. «Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιο κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατρακυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες» κατέληξε στην δήλωσή του, ο κ. Κουτσούμπας.
Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς όλης της χώρας διεκδικώντας ένα ασφαλιστικό βιώσιμο με δουλειές και συντάξεις χωρίς περικοπές για όλες τις γενιές.
Σε διάφορα σημεία της Αθήνας πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ΓΣΒΕ και ΕΣΕΕ μπροστά από τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων στην οδό Μητροπόλεως, ενώ το "κάλεσμα" του ΠΑΜΕ είναι στην Ομόνοια.
Ιδιαίτερα έντονα είναι η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ μοτοσικλετιστές και κλούβες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων. Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, οι "ΠΟΕ-ΟΤΑ" και "ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ", ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.
Το κοινό αίτημά τους είναι η άμεση απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που διαλύει όπως υποστηρίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν και αυτά στη σημερινή γενική απεργία με τα τρένα τον προαστιακό και τον ηλεκτρικό να τραβάνε χειρόφρενο ενώ το μετρό θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και το τραμ και τα λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.