Latest News

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τι είπαν Μουσσά - Μαυρίκου- Φράγκου (ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ)

Οι απολογίες των Μουσσά και Μαυρίκου ολοκληρώθηκαν, ενώ αυτή την ώρα απολογείται...
ο Φράγκου και τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την «τύχη» τους, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους.
 Πρώτος μπήκε στο γραφείο του 1ου εδικού ανακριτή ο κατηγορούμενος Παν. Μουσσάς, ο οποίος απολογήθηκε επί περίπου πέντε ώρες. 
Οι δυο κατηγορούμενοι -όπως και ο Χρ. Φράγκος συγκατηγορούμενός τους- έδωσαν από το πρωί απολογίες για βαρύτατες κατηγορίες -εκβίαση, εγκληματική οργάνωση και δωροδοκία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, που επισύρουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων. Έδωσαν δε τις εξηγήσεις τους χωρίς την παρουσία των δικηγόρων τους μετά την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) να χορηγήσει άδεια στους συνηγόρους για να παρασταθούν στην ανάκριση. 

Το υπόμνημα Μουσσά 
Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Μουσσάς με υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή αρνείται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και στέκεται μόνο στην αντίκρουση του βαρύτατου κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει μόνο με νομικά επιχειρήματα: «Αρνούμαι τις βαρύτατες κατηγορίες ως απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες... στηρίζονται μόνο στη "μεθοδευμένη" μήνυση της μοναδικής μάρτυρας», αναφέρει και ζητεί να μην κριθεί προφυλακιστέος, καθώς, όπως λέει, δεν είναι ύποπτος φυγής δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και έχει μόνιμη κατοικία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος έστρεψε τα πυρά του στην Αμαλία Κάτζου και υποστήριξε ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και στο πλαίσιο των επιδιώξεων του για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα με τα οποία συνεργάζονταν. 

Ο ίδιος φέρεται να χαρακτηρίζει  θεμιτό το γεγονός να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχείρηση. Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες φέρεται να ακούγεται να απειλεί την κυρία Κάτζου, βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος αντέκρουσε λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε   επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».



«Με πολεμάνε για την πένα μου»
Από την πλευρά του σε υπόμνημα μου κατέθεσε στον ανακριτή ο Παν. Μαύρικος, μεταξύ άλλων, αναφέρει, ότι βρέθηκε στο «στόχαστρο» πολιτικών επιδιώξεων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την  ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ».

Και σε άλλο σημείο του υπομνήματος του επισημαίνει: «Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν». 

«Με χρησιμοποίησαν, είχαν ερωτική σχέση»
Ο κατηγορούμενος εκδότης υποστήριξε ότι Μουσσάς και Κάτζου τον χρησιμοποίησαν εν αγνοία του. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενούς μου. Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Κάτζου, σαφώς εν αγνοία μου, είτε για να δείξει (ο Μουσσάς) δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάτζου». 

Όπως υποστηρίζει ο Παν. Μαυρίκος από το πλήθος των καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μουσσά και Κάτζου «αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση», η οποία σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, αποκλείει καταρχάς το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της Α. Κάτζου. Στις συνομιλίες  αυτές «το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο, οικείο και χαλαρό και επιπλέον η τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση καταρρίπτει το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον».

«Πλεκτάνη»
Ο κατηγορούμενος εκδότης αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αποδίδει τη σύλληψή του και όλα όσα του καταλογίζονται σε πλεκτάνη μεταξύ του συγκατηγορουμένου του Παν. Μουσσά αλλά και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ξεκάθαρα υποστηρίζει στο υπόμνημά του πως η Α. Κάτζου διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Παν. Μουσσα. Επικαλείται μάλιστα σχετικές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπάρχουν στη δικογραφία.

Σε μια από αυτές τις συνομιλίες -τις οποίες ο Παν. Μαυρίκος συμπεριλαμβάνει στο υπόμνημά του- Μουσσάς και Κάτζου ακούγονται να λένε:

Κάτζου: Δεν είμαι ξανθιά.....είμαι μελαχρινή 
Μουσσάς: Είσαι σέξι θεία Λόλα 
Κάτζου: Χαχαχα....έλα....έλα 

Μια άλλη συνομιλία που επικαλείται ο Π. Μαυρίκος έχει ως εξής: 

Κάτζου: Θα με πας που θα με πας για μασάζ. Τι είπες; ....
Μουσσάς: Δε σε πάω για μασάζ εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι
Κάτζου: Αααααα...Ααααα.....Πονηρούλη, πονηρούλη 
Μουσσας: Ξέρω να κάνω και μασάζ. 
Κάτζου: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα; 
Άλλη συνομιλία μεταξύ Μουσσά και Κάτζου στις 15 Φεβρουαρίου, έχει ως εξής: 
Κάτζου: Ναι, ναι εντάξει αγάπη ...
Μουσσάς: Θα φτιάξουμε κατάσταση άμα βρεθούμε. Εντάξει; Οκ; 
Κάτζου: Κάτζου, έλα, έλα....


«Η ΕΥΔΑΠ με πλήρωσε την ημέρα που συνέλαβαν»
Εντύπωση προκαλεί, πάντως, ο ισχυρισμός που φέρεται να προέβαλλε ο Παν. Μαύρικος σύμφωνα με τον οποία δεν υφίσταται η κατηγορία της εκβίασης που του έχει απαγγελθεί καθώς την  ημέρα που οι αστυνομικές αρχές του πέρναγαν χειροπέδες η ΕΥΔΑΠ τον πλήρωνε με απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας του.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο κατηγορούμενος διερωτάται πως γίνεται ενώ στην ΕΥΔΑΠ γνώριζαν ότι είναι εκβιαστής να μην τον πληρώσουν για παράδειγμα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Η κατηγορία για τη δήθεν εκβίαση πλήρως διακωμωδείται από το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ πλήρωσε όλα τα τιμολόγια τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, δηλαδή την ημέρα της σύλληψης. Αν δηλαδή η Κάτζου και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχαν πεισθεί ότι εγώ είμαι εκβιαστής και δεν ήταν κατασκευασμένη η όλη υπόθεση, τότε γιατί δεν ενημέρωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να μην πληρώσει τα τιμολόγια και μάλιστα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, αλλά να επιδιώξει πληρωμή είτε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα είτε με παράδοση επιταγής...;».

Ο Παν. Μαύρικος υποστήριξε πως η συναλλαγή ήταν νόμιμη  και πως η εφημερίδα του υποστηρίζει το Δεξιό χώρο και δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να επιτίθεται στη ΝΔ που είναι μείζονα αντιπολίτευση. 

Όσον αφορά στις συνομιλίες για τα ΕΛΠΕ, ο Μαύρικος υποστηρίζει: «Ο Μουσσάς αναφέρει τα ελληνικά πετρέλαια που δίνουν 50.000 ευρώ το χρόνο εννοώντας το προφανές, ότι τα χρήματα αυτά αφορούν διαφημιστικές καταχωρήσεις βάση σύμβασης. ....Ουδέποτε αυτή η εταιρεία έχει καταγγείλει οτιδήποτε. Η αναφορά του Μουσσά: «Να μην είναι 100.000 ευρώ το χρόνο είναι μια απλή ευχή ότι θα μπορούσαν να δίνουν και παραπάνω ή οποία επίσης καταρρίπτει και το σενάριο της εκβίασης». 

Ο τρίτος κατηγορούμενος Χρ. Φράγκος ενώπιον του ανακριτή φέρεται να υποστηρίξει ότι είναι αθώος και να αρνείται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.



Ο Κούγιας 
Εν τω μεταξύ, «αντισυνταγματική και παράνομη» χαρακτηρίζει ο κ. Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του Παν. Μαυρίκου την απόφαση του ανακριτή να μην δεχθεί το αίτημα του για αναβολή των απολογίας του εντολέα του, μέχρι να λήξει η αποχή των δικηγόρων. Και αυτό διότι -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του- η «επιλογή αυτή καταργεί το αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθεστώς της δίκαιης δίκης, το τεκμήριο της αθωότητας και το κυριότερο παραβαίνει το Σύνταγμα παραγνωρίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του συνηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης και στον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας».
protothema.gr


Δείτε εδώ τα υπομνήματα που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι