Latest News

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Γυμνές ακτιβίστριες διαδηλώνουν στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου (BINTEO)

Με μια γυμνή διαδήλωση ξεκίνησε η εβδομάδα μόδας ξεκίνησε στο Λονδίνο που προσέλκυσε όλα τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας που για τις επόμενες μέρες θα παρουσιάζουν στη βρετανική πρωτεύουσα τις δημιουργίες τους.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Εκτός από το fashion crowd, η πρεμιέρα του London Fashion Week, προσέλκυσε και την Peta, που για ακόμη μια φορά βρήκε την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί για τις γούνες. Αυτή την περίοδο, τα στατιστικά δείχνουν πως η γούνα κάνει δυναμική επιστροφή στις πασαρέλες και από εκεί στα καταστήματα και τις ντουλάπες των καταναλωτών. Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί και ακόμη και οι σχεδιαστές που για ένα διάστημα είχαν απαρνηθεί τη γούνα, αρχίζουν και πάλι να την χρησιμοποιούν.       
Ωστόσο τώρα η Peta έχει μια επιπλέον προσθήκη στο οπλοστάσιο της κατά της γούνας καθώς πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως η επεξεργασία που δέχονται τις κάνει καρκινογόνες και επιβλαβείς για τον άνθρωπο. "Εκτός από ανήθικο και απάνθρωπο, τώρα είναι και επικίνδυνο να φορά κανείς γούνα" σημειώνει η εκπρόσωπος της οργάνωσης σχολιάζοντας τα ευρήματα επιστημονικών μελετών σε γούνες γνωστών εταιρειών. Τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της γούνας, τα χρώματα και η διαδικασία που τις κάνει πιο ανθεκτικές στην αποσύνθεση είναι επικίνδυνα και απορροφώνται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό στον οποίο παραμένουν για χρόνια, κατέδειξε η έκθεση της ομάδας ερευνητών που δημοσιοποίησε η Peta.        Oι τρεις ακτιβίστριες της οργάνωσης, χρησιμοποίησαν αυτή τη φορά το νέο επιχείρημα για τη διαμαρτυρία τους η οποία έγινε έξω από το κτίριο το οποίο στεγάζει τις επιδείξεις μόδας.