Latest News

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Στα 5.000 πόδια ο πιλότος αφόπλισε τη Ρούπα και «ακύρωσε» την απόδραση Μαζιώτη


Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε πάνω από την περιοχή της Θήβας, όταν η γυναίκα, που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία της ΕΛΑΣ είναι η Πόλα Ρούπα, απείλησε με όπλο...
τον πιλότο του ελικοπτέρου που είχε νοικιάσει, ζητώντας του να κατευθυνθεί προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Δε δίστασε μάλιστα να πυροβολήσει εναντίον του προκαλώντας ζημιά στο ελικόπτερο που έχασε απότομα ύψος στα 5.000 πόδια.
H Πόλα Ρούπα, σύντροφος του έγκλειστου αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη, φαίνεται ότι κατάφερε αυτό που φάνταζε απίστευτο για μία αναγνωρίσιμη καταζητούμενη, μητέρα ενός μικρού παιδιού. Προσποιήθηκε την πλούσια πελάτισσα γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας, νοίκιασε ελικόπτερο vip με προορισμό την Κύθνο και ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο Φθιώτιδας και έβγαλε όπλο όταν το ελικόπτερο βρισκόταν πάνω από την Νέα Ερυθραία Αττικής. 
Ο πιλότος, πρώην αξιωματικός του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., αντιστάθηκε και ακολούθησε πάλη εντός της καμπίνας. Η γυναίκα πυροβόλησε για να κάμψει την αντίσταση του. Οι σφαίρες όμως τρύπησαν το ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχός του για λίγα λεπτά και να χάσει γρήγορα ύψος. Σαν από θαύμα ο κυβερνήτης κατάφερε να το προσγειώσει μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών. Στη συνέχεια προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, αλλά μάταια. Η γυναίκα τον απείλησε και κατάφερε να εξαφανιστεί τρέχοντας, παρότι δεν είχε στο σημείο κανένα μέσο διαφυγής. 
Το όπλο ταυτοποιήθηκε με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Μαζιώτης τον Μάρτιο του 2014 σε ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας. Στη συγκεκριμένη ληστεία είχε τραυματιστεί αστυνομικός, ενώ είχε εντοπιστεί DNA του αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρουν ότι η Πόλα Ρούπα είχε σχεδιάσει απόδραση του Μαζιώτη χθες το μεσημέρι από τις φυλακές Κορυδαλλού. 
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, με βάση τις λεπτομέρειες της επιχείρησης που προσπάθησε να πραγματοποιήσει η Πόλα Ρούπα, πιστεύουν ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο απόδρασης κατ' αρχήν του 46χρονου Νίκου Μαζιώτη, και ίσως άλλων τεσσάρων ατόμων,  καθώς το ελικόπτερο επελέγη με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εκτός από τον Μαζιώτη στον Κορυδαλλό βρίσκονται τα μέλη των «Πυρήνων» και ο στενός φίλος του Μαζιώτη, ο Πετρακάκος. 
Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες και μέσα στις φυλακές για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες και ποιοί εμπλέκονται στην υπόθεση.
Την ίδια ώρα θεωρείται βέβαιο ότι  γυναίκα είχε «βοηθό» στην οργάνωση της επιχείρησης απόδρασης και μάλιστα δεν είναι άλλος από τον… μετρ Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος διατηρούσε καλή σχέση με τον Μαζιώτη. Ο φαντομάς είναι από τους ελάχιστους ελεύθερους που σχετίζεται με το σύντροφο της Ρούπα, έχει στην κατοχή του ρευστό και ξέρει καλά τις εναέριες αποδράσεις.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η Ρούπα είχε κάνει δοκιμαστική πτήση από το Καζίνο Λουτρακίου στην Αμφίκλεια, τον περασμένο Δεκέμβριο,προχωρώντας τον σχεδιασμό της για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού. 
Μάλιστα την πτήση είχε κλείσει μέσω email ώστε να μην χρειαστεί να δώσει περισσότερα στοιχεία. 
Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλα Ρούπα.