Latest News

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ποιες είναι οι 19 πιο χαρούμενες πόλεις της Ευρώπης (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η ετήσια έρευνα τους ευρωβαρόμετρου για την ποιότητα ζωής στην ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις για το 2015 ανέδειξε τις 19 πόλεις οι κάτοικοι των οποίων είναι όχι απλώς ικανοποιημένοι, αλλά ευτυχισμένοι με την...
ζωή τους.
Στην έρευνα οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν με βάση μια βαθμίδα, το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την πόλη τους, από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει έως τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Αν νομίζετε πάντως ότι σε αυτήν την λίστα θα βρείτε πόλεις όπως το Παρίσι, η Ρώμη και το Λονδίνο, κάνετε λάθος, καθώς οι ερωτηθέντες κάτοικοι μικρότερων και πιο ήσυχων πόλεων δήλωσαν πολύ πιο ευτυχισμένοι από τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων. Μάλιστα στην κορυφή της λίστας βρίσκεται μια πόλη όχι τόσο γνωστή. 
Αρχίζοντας από την τελευταία σε κατάταξη και πηγαίνοντας προς την κορυφή, οι πόλεις αυτές είναι:
19. Εσεν- Γερμανία: Το 51% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 42% ικανοποιημένοι. Η ένατη σε μέγεθος πόλη της Γερμανίας, οι κάτοικοι μπορούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης στον βοτανικό κήπο και σε μια τεράστια πισίνα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. 


18. Μάνστεστερ – Βρετανία: Το 52% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 40% ικανοποιημένοι. Η πρώην βιομηχανική πόλη είναι η τρίτη στην λίστα προτίμησης των Βρετανικών πόλεων.


17 Αμστερνταμ – Ολλανδία: Το 52% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 41% απλώς ικανοποιημένοι. Είναι μια από τις ελάχιστες πρωτεύουσες της Ευρώπης που βρίσκεται στην συγκεκριμένη λίστα. Η ηρεμία, τα κανάλια και τα μουσεία της έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο την κατάταξή της. 


16. Στοκχόλμη – Σουηδία: Το 52% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 43% απλώς ικανοποιημένοι. Μόνον το 3% των κατοίκων δηλώνουν »μη ικανοποιημένοι». 


15. Αμβέρσα – Βέλγιο: Το 52% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 45% απλώς ικανοποιημένοι. Η μεγαλύτερη πόλη της Φλάνδρας με πληθυσμό μισό εκατομμύριο κατοίκους είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη του Βελγίου. 


14. Χρόνινγκεν – Ολλανδία: Το 53% από τους 200.000 κάτοικους δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 38% ικανοποιημένοι. 


13. Κάρντιφ – Ουαλία: Το 53% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 40% απλώς ικανοποιημένοι. Τα μεγάλα έργα αναμόρφωσης που έγιναν στην πρωτεύουσα της Ουαλίας τις τελευταίες δύο δεκαετίες βελτίωσαν το βιωτικό επίπεδο των κατοίκων της. 


12. Ρότερνταμ - Ολλανδία : Το 55% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 38% απλώς ικανοποιημένοι. Ενα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου είναι πρώτο στην λίστα των Ολλανδικών πόλεων από την άποψη της ποιότητας ζωής. 


11. Μπέλφαστ – Βόρεια Ιρλανδία: Το 55% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 40% απλώς ικανοποιημένοι. Η δεύτερη περιφερειακή πρωτεύουσα της Βρετανίας που κατάφερε να μπει στη λίστα.


10. Νιούκαστλ – Αγγλία: Το 56% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 37% απλώς ικανοποιημένοι. Αυτό το εμπορικό λιμάνι δίπλα στον ποταμό Τάιν, είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη σε ολόκληρη τη Βρετανία.


9. Βιέννη – Αυστρία: Το 56% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 39% απλώς ικανοποιημένοι. Απο τις ελάχιστες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που κατάφεραν να πετύχουν μια καλή θέση στην λίστα. Ομως δεν είναι αυτή η πιο χαρούμενη πόλη της χώρας. Μερικές θέσεις πιο πάνω μια άλλη αυστριακή πόλη έχει πιο ευτυχισμένους κατοίκους. 


7. Μάλμο – Σουηδία: Το 60% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 36% απλώς ικανοποιημένοι. Μόλις το 4% από τους 320.000 κατοίκους της δεύτερης σε μέγεθος Σουηδικής πόλης δηλώνουν μη ικανοποιημένοι.


6. Οσλο- Νορβηγία Το 60% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 38% απλώς ικανοποιημένοι. Οι κάτοικοι της Νορβηγικής πρωτεύουσας έχουν κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένοι. Αλλωστε πέρυσι, η χώρα τους, ψηφίστηκε ότι η πιο ευημερούσα, από το επενδυτικό Legatum Institute. 


5. Γκρατς – Αυστρία: Το 64% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 33% απλώς ικανοποιημένοι. Η πόλη των 270.000 κατοίκων και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. 


4. Ζυρίχη – Ελβετία: Το 64% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 34%. Η ελβετική μεγαλούπολη βρίσκεται σχεδόν πάντα σε κάθε λίστα ευημερίας των κατοίκων της. 


3. Ρεϊκιαβικ- Ισλανδία: Το 66% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 31%. Θεωρείται από τις πλέον ήσυχες και ασφαλείς πόλεις του κόσμου 


2. Κοπεγχάγη – Δανία: Το 67% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 28%. Κι όμως αυτή δεν είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη της Δανίας, στην κορυφή της λίστας, υπάρχει ακόμη μια πόλη, με ακόμη πιο ευτυχισμένου κατοίκους.  


1. Αλμποργκ – Δανία: Το 72% των κατοίκων δήλωσε πολύ ικανοποιημένοι από την πόλη τους και το 24%. Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας και μεγάλο βιομηχανικό κέντρο διαθέτει μια από τις καλύτερες συμφωνικές ορχήστρες στην Ευρώπη και ένα παγκόσμιας φήμης πανεπιστήμιο.