Latest News

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Το «μυθιστόρημα» των Τούρκων για τον Έλληνα πιλότο που κατέρριψε το F-16 τους


Οι Τούρκοι εξακολουθούν να συντηρούν το θέμα της πτώσης αεροσκάφους τους στο Αιγαίο, αποδίδοντάς το σε κατάρριψη από ελληνικό...
μαχητικό αεροσκάφος. 
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Σοζτζιού έγραψε ένα κείμενο στο οποίο περιγράφει την αερομαχία που έγινε στις 8 Οκτωβρίου 1996 ,αναφέρει το όνομα Έλληνα πιλότου και επικαλείται και τη δηθεν συγγνώμη του (!!!) , επτά χρόνια μετά από την υποτιθέμενη κατάρριψη!
Κλείνοντας το κείμενό του κάνει λόγο για 16 νησιά στο Αιγαίο που οι Έλληνες έχουν…υπό κατάληψη!
Το κείμενο-μυθιστόρημα όπως το έχει μεταφράσει ο Χαρ.Καραγκιοζούδης:
Ουγούρ Ντιουντάρ
Αερομαχίες!...
Με την κρίση που βιώθηκε στα Ίμια (Καρντάκ τα λένε οι Τούρκοι) και ήρθαμε στα πρόθυρα του πολέμου με την Ελλάδα, ήρθε και η ημέρα της 8ης Οκτ 1996…
Δυο αφη μας τύπου F-16, πετούσαν πάνω από το Αιγαίο σε μια εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας και περιπολίας. Όταν περνούσαν κοντά από τη νήσο Χίο, συναντήθηκαν με δυο Ελληνικά μαχητικά αφη τύπου Mirage 2000.
Και τότε αρχίζει ένα θανατηφόρο κυνηγητό, αυτό που λέγεται στη γλώσσα των αεροπόρων «Αερομαχίες» (Dog Fight-İt Dalaşı). Ακριβώς στις 14:50Ω, ένα από τα Mirage με χειριστή τον Θάνο Γρίβα, κλείδωσε στο σύστημα πυρών ένα δικό μας αφος F-16 και το προσβάλει με πύραυλο.
Άρχισε να πέφτει το αφος που χτυπήθηκε και ένας εκ των χειριστών του F-16, ο Αντισμήναρχος Οσμάν Τσιλεκλί την τελευταία στιγμή διασώζεται , πηδώντας με το εκτινασσόμενο κάθισμα. Ο Σμηναγός Ναϊλ Ερντογάν, μαζί με το αφος πέφτει και θάβεται στη θάλασσα του Αιγαίου, σε βάθος 450 οργιών.
Το επεισόδιο περνάει στα έγγραφα του ΓΕΕΘΑ ως «ένα ατύχημα που σημειώθηκε κατά τις αερομαχίες». Όμως μετά από 7 χρόνια, αποκαλύπτεται ότι το αφος μας έπεσε από εχθρική επίθεση, γιατί ένας Έλληνας δημοσιογράφος, δημοσιεύει την εξομολόγηση του πιλότου Γρίβα και τη συγνώμη του.
Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, η οικογένεια του Ερντογάν προσφεύγει μέσω του δικηγόρου της Μεχμέτ Εμίν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ζητά αποζημίωση. Ωστόσο το ποσό των 650.000 ευρώ που ζητήθηκε ως αποζημίωση, απορρίφτηκε με την ψήφο ενός Κύπριου δικαστή του δικαστηρίου, επειδή απαιτούνταν ομόφωνη απόφαση από τρεις δικαστές.
Ωστόσο ο δικηγόρος Κελές δεν πτοείται, προσφεύγει στις Ελληνικές δικαστικές αρχές και μαζί με την αποζημίωση, αιτείται την τιμωρία του Α/ΓΕΕΘΑ εκείνης της περιόδου (1996) και του πιλότου Γρίβα. Με μια παρόμοια αίτηση, προσφεύγει στον Συνταγματικό Εισαγγελέα Εγκλημάτων της Άγκυρας.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες της οικογένειας του νεκρού μας, για την αφαίρεση της σωρού από το σημείο που βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους, λόγω του μεγάλου βάθους, αυτό δεν κατέστη δυνατό. 
Εν ολίγοις…
Τα χέρια του άνδρα σε χιλιάδες μέτρα βάθους στο ωκεανό, ψάχνουν και βρίσκουν το κουτί με τα κοσμήματα στα βυθισμένα πλοία, σαν να τα έβαλαν με τα χέρια τους και οι δικοί μας, μετά από 19 χρόνια που πέρασαν από τότε, δεν μπορούν να πλησιάσουν τη σωρό του Σμηναγού Ναίλ Ερντογάν και να του κάνουν μια κηδεία.
*
Αγαπητοί μου αναγνώστες
Και κάτι ακόμα που έρχεται πιο πικρό…
Κατά την περίοδο αυτής της κυβέρνησης, 16 νησιά μας στη θάλασσα του Αιγαίου, επιδεικτικά έχουν καταληφτεί από τους Έλληνες.
Τώρα σ’ όλα αυτά τα νησιά κυματίζει η Ελληνική σημαία !!
Κάποια απ’ αυτά βρίσκονται στην περίμετρο των βραχονησίδων Ίμια.
Δηλαδή εκείνες τις τεταμένες μέρες για χάρη του πολέμου, δώσαμε νεκρό ένα πιλότο μας, για ένα ιερό κομμάτι της πατρίδος μας…
Όμως μην ανησυχείτε…
Ακόμη και σε ένα λίκνο της δημοκρατίας (!), μαζί με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ανατρέπουμε το δικτάτορα Άσαντ, θα φέρουμε δημοκρατία (!) στη Συρία, στη συνέχεια θα πάρουμε πίσω τα 16 νησιά, θα βγάλουμε τη σωρό του πιλότου μας έστω και αν είναι σε βάθος χιλίων μέτρων και θα ζητήσουμε και από την Ελλάδα το λογαριασμό… Πρώτα ο θεός…

onalert.gr