Latest News

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Eldorado Gold: «Παγώνει» το έργο στις Σκουριές


Η καναδική εταιρεία ορυχείων Eldorado Gold διατείνεται ότι αναστέλλει μεγάλο μέρος της κατασκευής και ανάπτυξης ορυχείων στην Ελλάδα μετά από ένα...


έτος αντιπαραθέσεων με την ελληνική κυβέρνηση που συμπεριλαμβάνει ανακληθείσες και καθυστερημένες άδειες από την πολιτεία.

Παράλληλα η Eldorado προειδοποίησε ότι θα κάνει το ίδιο για το ορυχείο στην Ολυμπιάδα αν δεν λάβει την άδεια μέχρι το τέλος Μαρτίου. Ήδη, έχει σταματήσει κατασκευαστικές εργασίες στον Λόφο Περάματος και τις Σάπες αλλά θα μπορούσε να τις ξαναρχίσει στο μέλλον, πρόσθεσε. Η εταιρεία επίσης μελετά αν θα αναστείλει στο μέλλον την επέκταση του ορυχείου στο Στρατώνι, στο οποίο απομένουν περίπου τρία χρόνια ζωής.

Σε δήλωσή της η εταιρεία είπε ότι προτιμά να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίες και να συνεχίσει την κατασκευή και ανάπτυξη στην Ελλάδα. "'Ομως, έχουμε ένα καθήκον απέναντι σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας, και τα σημαντικά ρίσκα χρόνου και διαδικασίας που έχουν δημιουργηθεί από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας μας έχει αφήσει χωρίς άλλη επιλογή από το να μειώσουμε τη δράση και το προσωπικό μας", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Πολ Ράιτ.
Η Eldorado έχει δημιουργήσει περίπου 2.000 άμεσες θέσεις στην Ελλάδα, είπε, χωρίς να αναφέρειο πόσες θα επηρεαστούν από τη μείωση δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Το μερίδιο της Eldorado στην Ελλάδα αποτελεί περίπου 30-40% της καθαρής αξίας του ενεργητικού της εταιρείας, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών. Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει πέσει κατά 40% τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στην Ελλάδα. Στις Σκουριές, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 276 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).
Η εταιρεία είπε ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου στην Αθήνα στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα (0900 ώρα Γκρίνουιτς/GMT), και τηλεφωνική διάσκεψη στις 3:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας (1300 ώρα Γκρίνουιτς/GMT).