Latest News

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Επτά απολύσεις στη Βουλή λόγω πλαστών πτυχίων!


Στην απόλυση οδηγήθηκαν επτά υπάλληλοι της Βουλής που βρέθηκαν με πλαστούς τίτλους σπουδών σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής...
Νίκου Βούτση.
Οι αποφάσεις δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14/1/2016 και αφορούν:
-Επιστημονικό σύμβουλο, ο οποίος εργαζόταν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όπως διαπιστώθηκε «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο, αίτηση αναγνώρισης καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του…». Ο συγκεκριμένος υπάλληλος προσελήφθη το 2011.
-Τέως συνεργάτη βουλευτή που διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό απολυτήριο λυκείου και είχε μονιμοποιηθεί σε προσωποπαγή θέση της Βουλής (Διοικητικό-Λογιστικό) το 2003.
-Υπάλληλο που διορίστηκε στην Βουλή, στην αρχή ως μετακλητή (1996) και η οποία μονιμοποιήθηκε μετά από τρία χρόνια σε κενή οργανική θέση ως δακτυλογράφος. Με βάση την απόφαση διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που είχε προσκομίσει η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν άνηκε στην ίδια.
-Τέσσερις περιπτώσεις αφορούν στελέχη της ειδικής φρουράς της Βουλής. Μετά από την διασταύρωση των στοιχείων που είχαν προσκομίσει με τα στοιχεία που διατηρούνται στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου (σ.σ. οι δύο πλαστογράφησαν τον βαθμό απολυτηρίου και οι άλλοι δύο δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου). Από τους τέσσερις οι δύο είχαν προσληφθεί το 2003 και άλλοι δύο το 2007. Με βάση την απόφαση «διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος σπουδών που προσκόμισαν εν γνώσει τους και για ίδιον όφελος είναι πλαστός και δη ανύπαρκτος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό τους, καθόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού».