Latest News

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Σοκάρει ο πατέρας της μικρής Μελίνας: Το παιδί μου δεν ξύπνησε από το χειρουργείο


Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνει η οικογένεια της 4χρονης Μελίνας  η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από επέμβαση ρουτίνας...
για κρεατάκια. 
Ο πατέρας της Μελίνας μιλώντας στο Έθνος, αμφισβητεί  ότι το παιδί του ξύπνησε από το χειρουργείο, όπως αναφέρθηκε επισήμως και επιμένει ότι η μικρή Μελίνα ήταν απολύτως υγιής πριν μπει στο χειρουργείο.
«Από τη γέννησή της μέχρι και το χειρουργείο το παιδί δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει και εξετάσεις αλλεργίας, οι οποίες ήταν καλές. Υπήρξε μια ένδειξη, αλλά πάντα μέσα στα προβλεπόμενα όρια, ότι είχε κάποια ευαισθησία στη μούχλα. Η υγρασία όμως είναι πολύ έντονη στην περιοχή της Νεάπολης. Την παραμονή του χειρουργείου την εξέτασε παιδίατρος. Δεν βρήκε ακροαστικά ή κάποιο κρύωμα. Οι αιματολογικές εξετάσεις ήταν καλές. Εγώ προσωπικά έδωσα πλήρες ιστορικό στον γιατρό. Του ανέφερα ακόμα και κάποιο μικρό ιστορικό που είχε η μητέρα μου με την καρδιά της, αλλά μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει καρδιογράφημα, καθώς δεν τίθεται θέμα με τη συγκεκριμένη επέμβαση. Τόσο εγώ, όσο και η σύζυγός μου είμαστε αθλητές και τα παιδιά μεγάλωσαν με προσοχή και με σωστή διατροφή», είπε.
Τόνισε μάλιστα ότι πριν το χειρουργείο τήρησαν κατά γράμμα τις εντολές του γιατρού και δεν έδωσαν στο παιδί ούτε να φάει, ούτε να πιει κάτι, παρά το γεγονός ότι πεινούσε.
«Στον δρόμο από τη Νεάπολη για το Βενιζέλειο το πρωί της Δευτέρας, το παιδί έκλαιγε στο αυτοκίνητο. Τη ρωτήσαμε τι έχει και μας είπε ότι πεινούσε και ήθελε να φάει τυρόπιτα. Οι γιατροί μας είχαν πει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής να μην πιει ούτε νερό. Το καημένο διψούσε και πεινούσε, αλλά έκανε υπομονή για να μη μας ενοχλήσει. Της είχαμε εξηγήσει την κατάσταση και δεν διαμαρτυρήθηκε», είπε.
Τώρα ο ίδιος και η οικογένειά του προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους.
«Η δίδυμη αδελφή της Μελίνας έχει πρόβλημα, ξέρετε πόσο ισχυρό είναι το ψυχικό δέσιμο μεταξύ διδύμων. Με τη σύζυγό μου πάμε τώρα σε ψυχολόγο. Το σπίτι μας κινδυνεύει να διαλυθεί. Εγώ κρατιέμαι, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα σπάσω. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος για εκείνες, αλλά και γιατί πρέπει να μάθω την αλήθεια. Έχω κάποιες υπόνοιες, όμως θα περιμένω τα επίσημα αποτελέσματα. Κι αν σήμερα μιλάω δημόσια είναι γιατί θέλω να αφυπνιστεί ο κόσμος, γιατί επιδίωξή μου είναι να μην κινδυνεύσουν άλλα παιδιά. Εγώ το παιδί μου το έχασα, δεν γυρίζει πίσω», είπε.
Άλλωστε ο ίδιος δεν έχει κρύψει τους φόβους του για συγκάλυψη της υπόθεσης και μη απόδοσης ευθυνών, στους υπεύθυνους για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι έγινε τη μοιραία εκείνη μέρα στο χειρουργείο και αποκαλύπτει ότι γιατρός με μείζονα αρμοδιότητα στη διενέργεια της χειρουργικής επέμβασης της μικρής είναι συγγενής με πολιτικό της κυβέρνησης.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρόκειται για την επιμελήτρια αναισθησιολόγο του Βενιζέλειου, η οποία ανέλαβε την ιατρική πράξη της νάρκωσης και της αφύπνισης της Μελίνας και η οποία ποτέ δεν έκρυψε τη συγγενική της σχέση με μέλος της κυβέρνησης.
Παρ’ όλ’ αυτά, ο εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο Star, διαβεβαίωσε ότι θα διενεργηθεί κανονικά η ΕΔΕ για το θάνατο της μικρής, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών για την τραγική κατάληξη του κοριτσιού.
Όλοι πλέον αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, που εκτιμάται ότι θα ρίξουν φως σε αρκετά σημεία της μοιραίας διαδρομής του 4χρονου κοριτσιού.