Latest News

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Σάλος με τις απίστευτες «συμβουλές» δημάρχου προς γυναίκες για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Η είδηση για τα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας κατά γυναικών που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους στην...
Γερμανική πόλη της Κολωνίας ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. 
Η Δήμαρχος όμως της πόλης ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με τις σημερινές της τοποθετήσεις οταν επικεντρώθηκε στην στάση των θυμάτων αντί στην εγκληματική συμπεριφορά των δραστών.
Η Εριέττα Ρέκερ, η οποία μόλις τον περασμένο Οκτώβριο έπεσε και η ίδια θύμα επίθεσης με μαχαίρι από άνδρα με ξενοφοβικές απόψεις, κάλεσε με συνέντευξη τύπου τις γυναίκες της πόλης της να υιοθετήσουν ένα «Κώδικα Συμπεριφοράς» για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Σε μια έκτακτη συνάντηση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας η Δήμαρχος πρότεινε ενέργειες που πρέπει να κάνουν τα ίδια τα θύματα για να μην αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις, όπως το να διατηρήσουν απόσταση από παρακείμενους άντρες, μήκους «όσο απλώνεται το χέρι», να παραμένουν μαζί με την παρέα τους και να μην απομακρύνονται, να αποζητούν την βοήθεια ή την μαρτυρία των παρευρισκομένων σε περίπτωση επίθεσης και να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία για το περιστατικό.


Οι δηλώσεις της ξεσήκωσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να την κατηγορούν για «θυματοποίηση» και για αποπροσανατολισμό, ενώ έγινε και θέμα στο Twitter με hashtag, «#einarmlaenge», (όσο το μήκος ενός χεριού). Να θυμίσουμε εδώ ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πάνω από 100 περιστατικά επίθεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφηκαν στην Κολωνία με θύματα γυναίκες που γιόρταζαν στην πλατεία του κεντρικοί σιδηροδρομικού σταθμού τον ερχομό του νέου χρόνου και με θύτες, σύμφωνα με τις περιγραφές, νεαρούς άντρες αραβικής καταγωγής.