Latest News

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Συγκρούσεις πλοίων σε Ελευσίνα, Πέραμα και Μέθανα

Συγκρούσεις πλοίων σημειώθηκαν Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές...
της χωρας.
Ειδικότερα, το Ι/Φ-Θ/Ρ-Τ/Ρ "ΤΙΤΙ"  το οποίο ελλιμενιζόταν στο λιμάνι Μεθάνων, έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του, με αποτέλεσμα την συνεχή πρόσκρουσή του στο λιμένα.   
Όπως ανακοίνωσε το A' Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων της Λιμενικής Αρχής Πόρου, στο σημείο άμεσα μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος και στον λιμένα, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.  
 Την ίδια στιγμή, σύμφωνα όπως ενημερώνει το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, χθες το απόγευμα το Φ/Γ "AHTI R" Σημαίας UNION COMORES, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ναυπηγείου Ψυχάλη, προσέκρουσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο επίσης προσδεδεμένο Φ/Γ "LA JOIE" Σημαίας Παναμά.    Διαπιστώθηκε ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Η Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου των δύο πλοίων, μέχρι προσκομίσεως Βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.  
 Τέλος, τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ανακοίνωσε πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεκόπησαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων τα οποία ελλιμενίζονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους, ενώ άλλα να προσαράξουν.   Άμεσα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι των πλοίων για την ασφαλή πρόσδεση τους και τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.