Latest News

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:Στην «κατάψυξη» η χώρα- Χιόνια στην Αττική

Στην «κατάψυξη» παραμένει όλη η χώρα με τσουχτερό κρύο και χιόνια σε...
 Σποράδες, Εύβοια, Κρήτη και ανατολική Στερεά Ελλάδα. Εξακολουθεί να χιονίζει στα ορεινά της Αττικής.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονοπτώσεων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο. Η κίνηση των οχημάτων στις περιοχές Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αγία Τριάδα και Άγιος Μερκούριος του δήμου Ωρωπού γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές και ημιορεινές περιοχές στην ανατολική Κρήτη, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται μέχρι αυτή την ώρα ιδιαίτερα προβλήματα. Χιονισμένο είναι το Οροπέδιο Λασιθίου, η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του Ζαρού Ηρακλείου.
Οι οδηγοί που πρόκειται να κατευθυνθούν προς το Οροπέδιο Λασιθίου θα πρέπει να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες στο ύψος της Παναγίας της Κεράς, στο τμήμα Αυχήν Άμπελος όσο και εντός του Οροπεδίου ιδιαίτερα και λόγω παγετού.

Πρόγνωση του καιρού

Ολικός παγετός σημειώνεται σήμερα, Κυριακή, στα βορειοδυτικά, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 και στα νοτιοανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ, με τάσεις εξασθένησης από το βράδυ.

Στην Αττική χιονίζει στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγη συννεφιά θα έχει η Θεσσαλονίκη που από το απόγευμα θα αυξηθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένονται βροχές και χιόνια στα ορεινά όλης της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία, ενώ θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια.