Latest News

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Όταν ο διάσημος ηθοποιός Σον Πεν συνάντησε τον καταζητούμενο βαρώνο των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»


Την εποχή που οι αρχές του Μεξικού και των ΗΠΑ έψαχναν τον Χοακίν Γκουζμάν "Ελ Τσάπο", ο Σον Πεν συνάντησε τον διαβόητο...
βαρόνο ναρκωτικών.
Ο ηθοποιός με το πρόσχημα ότι θέλει να κάνει τη ζωή του Γκουζμάν ταινία του "πήρε συνέντευξη" ώστε να φτιάξει το σενάριο και να μπει στο πετσί του ρόλου του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος από τα ξημερώματα του Σαββάτου είναι και πάλι στα χέρια των αρχών.
Ο Γκουζμάν, που κρυβόταν σε απροσπέλαστη περιοχή του δυτικού Μεξικού, του μίλησε με λεπτομέρειες για την παράνομη δράση του, το πώς από πάμφτωχος έγινε δισεκατομμυριούχος αλλά και το πώς προσέλαβε Ευρωπαίους μηχανικούς για να τον βοηθήσουν να  αποδράσει από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας, το περασμένο καλοκαίρι, μέσω τούνελ.
Στην επτάωρη συνέντευξη για το Rolling Stone, ο Γκουζμάν δήλωσε στον ηθοποιό : «Προμηθεύω με περισσότερη ηρωίνη, μεθαμφεταμίνες, κοκαΐνη και μαριχουάνα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Εχω ένα στόλο υποβρυχίων, αεροπλάνων, φορτηγών και σκαφών». Ο άνδρας που δηλώνει «αγρότης», σε αυτή την εξομολόγηση, στην πρώτη του συνέντευξη τις τελευταίες 2 δεκαετίες, δήλωσε στον Πεν ότι ο ίδιος δεν έχει δοκιμάσει ναρκωτικά για 20 χρόνια και ότι «Δεν θέλω να με περιγράψουν ως ''καλόγρια''».
Τελικά, σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές, οι χολιγουντιανές φιλοδοξίες του κόστισαν ακριβά, καθώς χάρη στην επιθυμία του να γίνει η ζωή του ταινία και στις επαφές που είχε με παραγωγούς και ηθοποιούς, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να φτάσουν στη σύλληψή του, σε ένα μοτέλ στην πόλη Λος Μότσις. Και σε αυτή την περίπτωση προσπάθησε να διαφύγει μέσω τούνελ, αλλά δεν στάθηκε ξανά τυχερός.
Πάντως και η συνέντευξη με τον Σον Πεν φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στον εντοπισμό του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών, παρά τα μέτρα ασφαλείας τα οποία πήρε ο ηθοποιός, όπως γράφει στο δημοσίευμα. Ενας Μεξικανός αξιωματούχος, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσε στο Associated Press ότι χάρη στη συνέντευξη οι αρχές οδηγήθηκαν στην επαρχία Ντουράνγκο, τον Οκτώβριο. Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, επέλεξαν να μην ανοίξουν πυρ εναντίον του Γκουζμάν, γιατί ήταν με δύο γυναίκες και ένα παιδί. Κατάφερε να τους ξεφύγει, αλλά τον εντόπισαν στη συνέχεια στο Λος Μοτσίς, όπου έγινε η επιτυχής επιχείρηση της σύλληψής του.
Στο δημοσίευμα του Rolling Stone, ο Πεν αναφέρει ότι ήρθε σε επαφή με τον Χοακίν Γκουζμάν μέσω της Κέιτ ντελ Καστίγιο, μία ηθοποιό από το Μεξικό. Η ίδια έχει πρωταγωνιστήσει στη σαπουνόπερα με θέμα τα ναρκωτικά «La Reina del Sur». Το 2012, η ντελ Καστίγιο είχε ταχθεί δημόσια κατά της κυβέρνησης του Μεξικού, αναφέροντας «Σήμερα πιστεύω περισσότερο στον Χοακίν Γκουζμάν παρά στις κυβερνήσεις που κρύβουν την αλήθεια, ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι οδυνηρό».
Μέσω των δικηγόρων του, ο Γκουζμάν ήρθε σε επαφή με την ντελ Καστίγιο μετά από τη φυλάκισή του, εποχή κατά την οποία παραγωγοί του Χόλιγουντ ενδιαφέρονταν για την ιστορία της ζωής του. Συμφώνησαν στην παραγωγή μίας ταινίας και αντάλλαξαν μηνύματα, μετά από την απόδρασή του, τον Ιούλιο του 2015.