Latest News

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επικό: Τι δεν κατάλαβαν με το “ηλίθιε” του Σόιμπλε»!


Σε μία από τις πιο... κωμικές διαρροές, με αφορμή την περίφημη φράση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός, προχώρησε....
το Μαξίμου. 
Σε σχόλιό τους, «κυβερνητικοί κύκλοι» υποστηρίζουν ότι «δεν εκλαμβάνουμε επιθετικά τη λέξη 'ηλίθιε' που χρησιμοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών»!

«Το θέμα δεν είναι τι φράσεις χρησιμοποιήθηκαν, αλλά η συνολική συζήτηση, γιατί αυτή είχε αξία», αναφέρουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι και εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «κρατά την Ευρώπη στο σκοτάδι».
Εστιάζουν εξάλλου σε δύο σημεία:
Εκτιμούν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν εξαιρετικά απολογητικός για το οικονομικό αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη
Ερμηνεύουν ως αμυντική και απολογητική τη στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών και στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού - όπως σημειώνουν - δεν εξήγησε ποιος θα είναι ο ρόλος του Ταμείου και για ποιον λόγο πρέπει να παραμείνει. Σημειώνουν, τέλος, ότι στην απάντησή του «κάρφωσε» την καγκελάριο Μέρκελ, λέγοντας ότι είναι δική της άποψη (η συμμετοχή του Ταμείου) και ότι «οι αρχηγοί έχουν πάντα δίκιο». Ενώ την φράση περί κεριού και δυναμίτη, με την οποία εννοούσε ότι το να μεταφέρει στο Κοινοβούλιό του πρόταση περί εξόδου του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα είχε εκρηκτικό αποτέλεσμα, την ερμηνεύουν ως «απολογία» του, καθώς παραδέχεται - όπως λένε - ότι το πρόβλημα είναι δικό του.