Latest News

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Αυτός είναι ο άτυχος ναυτικός Βασίλης Κοκκίνης που βρέθηκε νεκρός μέσα σε καταψύκτη στην Καλλιθέα (ΕΙΚΟΝΑ)


Ψάχνουν την 45χρονη Βουλγάρα Ρομά Ανέλια Αλεξάντροβα, κύρια ύποπτο της άγριας δολοφονίας του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, που βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη διαμερίσματος... στην Καλλιθέα.

Ήδη οι αστυνομικοί συνεργάζονται με τις βουλγαρικές αρχές, στην εξιχνίαση της φρικιαστικής δολοφονίας και τεμαχισμού της 4χρονης Άννυ από τον ίδιο της τον πατέρα. Η ύποπτη φαίνεται να κάνει… real estate στη Βάρνα της Βουλγαρίας, αγοράζοντας ακίνητα με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που είχε αποσπάσει από τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον πρώην σύζυγό της.

Αναγνώριση και νεκροτομή

Η αναζήτησή της είχε ξεκινήσει μετά τον εντοπισμό της σορού του άτυχου άνδρα, έγινε όμως πιο έντονη από χθες το μεσημέρι όταν ο αδερφός του 63χρονου προσερχόμενος στο νεκροτομείο, τον αναγνώρισε. Η ιατροδικαστής κ. Σουλτάνα Μαριανού είχε καταφέρει να αποκαλύψει τα στοιχεία του προσώπου αφαιρώντας «χειρουργικά» την πετσέτα που το κάλυπτε. Αναμένεται και η διαδικασία αντιπαραβολής αποτυπωμάτων και DNA για την πλήρη ταυτοποίηση. Από εκείνη τη στιγμή έχει ξεκινήσει η νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, μέσα από μία δύσκολη και πρωτόγνωρη διαδικασία. Αν και η σορός είχε ίχνη αίματος στο κεφάλι και την πλάτη του θύματος, η ιατροδικαστής προσπαθεί να εξάγει στοιχεία που θα αναδείξουν τον τρόπο θανάτου του άτυχου άνδρα, χωρίς να αποκλείει ακόμη και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο να ήταν ζωντανός αλλά αναίσθητος όταν τον έκλεισαν στον καταψύκτη.
Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχουν ενεργοποιήσει τους συνδέσμους συνεργασίας με συναδέλφους τους στη γειτονική χώρα, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των κινήσεων του Στάνισλαβ Μπακαρτσίεφ και της συντρόφου Δημητρίνας Μπορίσοβα, προκειμένου να αποκαλύψουν την φρικαλέα δολοφονία της 4χρονης Άννυ από τον πρώτο. Οι αστυνομικοί θέλουν να μάθουν τον τόπο κινήσεών της, ούτως ώστε στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί από τα ευρήματα, πως είναι η δολοφόνος του πρώην συζύγου της, και εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης της να ενημερώσουν άμεσα τις βουλγαρικές αρχές για τον εντοπισμό της.

Γάμος «συμφέροντος»

Από τις καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, οι αστυνομικοί που την χειρίζονται, εντοπίζουν τα «μελανά» σημεία στη σχέση του ζευγαριού. Συγγενείς και φίλοι, κάνουν λόγο για έναν γάμο συμφέροντος από την πλευρά της 45χρονης και για έναν γάμο έρωτα και αποκατάστασης από αυτή του θαλασσοδαρμένου ναυτικού. Την γνώρισε και την παντρεύτηκε το 1997 μετά από ένα ταξίδι στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο 44χρονος τότε άνδρας, στην επιδίωξή του να προσελκύσει την κατά 18 χρόνια μικρότερή του γυναίκα, πλήρωσε κάποιες οφειλές των γονιών της και τους αγόρασε σπίτι. Την έφερε στην Ελλάδα, την παντρεύτηκε και το 2003, έχοντας την επιθυμία να αποκτήσει ένα παιδί, το κατάφεραν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση.
Άνοιξαν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, που τότε περιείχε 45.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του ναυτικού, με το παιδί νήπιο ακόμη, η Αλεξάντροβα πήρε τα χρήματα και έφυγε για την Κρήτη και μετά στη Βουλγαρία. Με την βοήθεια ιδιωτικού ντεντέκτιβ, εντοπίστηκε, επέστρεψε το παιδί όχι όμως και τα χρήματα. Το 2004 ξεκινά η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού. Το 2008 ο πατέρας του ναυτικού και παππούς του 13χρονου σήμερα αγοριού, λίγο πριν πεθάνει την ίδια χρονιά, έβαλε σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού περίπου 230.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όταν θα συμπλήρωνε το 18ο έτος της ηλικίας του. Εκείνη τη χρονιά ο ναυτικός προτείνει στον δικηγόρο της συζύγου τα χρήματα του λογαριασμού να χρησιμοποιηθούν μαζί με δικά του 170.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στο Λαγονήσι με την προϋπόθεση να γραφτεί στο όνομα του παιδιού. Η Βουλγάρα αρνήθηκε και… απέλυσε τον δικηγόρο ως «πουλημένο».
Όταν βλέπει ότι χάνει την επιμέλεια του παιδιού, βάζει μπρος το σχέδιο «ανάληψης» των 230.000 ευρώ, κάτι που καταφέρνει με τη χρήση πλαστογραφημένης υπεύθυνης δήλωσης εξουσιοδότησης χωρίς καν… γνήσιο υπογραφής όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Το παιδί σε κουτί με… λαχανικά

Έχοντας χάσει την επιμέλεια του παιδιού φεύγει παράνομα στη Βουλγαρία, βάζοντας το 5χρονο τότε παιδί, σε ένα χαρτόκουτο με… λαχανικά, στην καρότσα φορτηγού μαζί με άλλα εμπορεύματα. Στην πατρίδα της πετυχαίνει δικαστικές αποφάσεις που της έδιναν την επιμέλεια του παιδιού, την ώρα που στη χώρα μας διωκόταν για αρπαγή ανηλίκου, πλαστογραφία και υπεξαίρεση. Εντοπίζεται και πάλι από ιδιωτικό ντεντέκτιβ που προσλαμβάνει ο ναυτικός. Πείθεται, έρχεται στην Ελλάδα μαζί με το παιδί και συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο εξαιτίας των διώξεων που εκκρεμούσαν σε βάρος της. Ο εισαγγελέας δίνει εντολή να αφεθεί ελεύθερη. Ο μεγαλόψυχος και ευαίσθητος ναυτικός την βοηθά να ξεπεράσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που ο ίδιος είχε πετύχει σε βάρος της. Με τα χρήματα, υποστήριξε ότι αγόρασε ακίνητα στη χώρα της στο όνομα του παιδιού χωρίς ποτέ να παρουσιάσει έγγραφα που να το αποδεικνύουν.
Η Αλεξάντροβα εκμεταλλεύεται για ακόμη μία φορά την ευαισθησία του για το παιδί και κηρύσσει μια «εικονική ανακωχή» με σκοπό το οικονομικό όφελος, αναφέρουν συγγενείς και φίλοι. Το διαζύγιο βγαίνει τον Οκτώβριο του 2014. Ο ναυτικός έμενε στο ιδιόκτητο σπίτι της οδού Αριστοτέλους στην Καλλιθέας, ενώ εκείνη νοικιάζει το διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας 37, δέκα μήνες πριν από το έγκλημα που προσδιορίζεται ότι έγινε την Πρωτοχρονιά του 2015. Ο φίλος του τον είχε καλέσει να φάνε μαζί, με τον ναυτικό να αποδέχεται την πρόταση αναφέροντας ότι θα ερχόταν με τον γιο του. Ποτέ δεν φάνηκε. Αυτός ο φίλος ειδοποίησε τον αδερφό του ναυτικού, με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις, να δηλώσει την εξαφάνισή του στις 15 Ιανουαρίου 2015. Ένα χρόνο μετά ένας δικαστικός επιμελητής και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αποκαλύπτουν το έγκλημα στον… καταψύκτη.