Latest News

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Πόσο κόστισε η αλλαγή του χρόνου στο Δήμο...

Ούτε λίγο ούτε πολύ την αντίστροφη μέτρηση «5, 4, 3, 2, 1» του Γιώργου Καμίνη στο Θησείο κατά την αλλαγή του χρόνου την πληρώσαμε κοντά στα...

200 χιλιάδες ευρώ! 
Τόσο κόστισαν η πρωτοχρονιάτικη φιέστα του δημάρχου Αθηναίων, η συναυλία που είδαμε και στην τηλεόραση με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, τον Πάνο Μουζουράκη, τη Sugahspank και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου. Και να μην πούμε πόσο κόστισαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις του κυρίου Καμίνη για τα Χριστούγεννα, γιατί τότε θα μας πιάσει δέος καθώς αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στις 11 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η «πραγματοποίηση του εορταστικού προγράμματος της υποδοχής του Νέου Ετους 2016 την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ημέρα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου και ώρα 22.30 – 01.00, στο Θησείο στον Πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών». Η δαπάνη που εγκρίθηκε είναι 183.014,16 € (εκατόν ογδόντα τρεις χιλιάδες δεκατέσσερα ευρώ και δεκαέξι λεπτά)! Και λείπουν και κάποια ποσά ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ΑΕΠΙ, αμοιβές για επιπλέον μουσικούς που χρειάζονταν για τη συμφωνική ορχήστρα κ.ά.
Και μη βιαστείτε να αναφωνήσετε «πόσα τέλος πάντων πληρώθηκε ο Πλιάτσικας για μία συναυλία;» γιατί θα εκπλαγείτε με την απάντηση. Το Νο1 πρόσωπο της βραδιάς, ο headliner της συναυλίας σε απλά ελληνικά και η μπάντα του όλη, πήραν σύνολο 8 χιλιάδες ευρώ. Με τιμολόγιο φυσικά, μείον ο φόρος δηλαδή και οι άλλες κρατήσεις, είναι πολύ λιγότερη η «καθαρή» αμοιβή του με άλλα λόγια. Τη σκηνοθεσία της βραδιάς υπέγραφε ο Φωκάς Ευαγγελινός και την παρουσίαση ανέλαβε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Δεν δίστασε να τα διαθέσει ο Γιώργος Καμίνης για τη συναυλία του Δήμου Αθηναίων στην αλλαγή του χρόνου. Με φόντο την Ακρόπολη στο Θησείο και καλεσμένους καλλιτέχνες όπως ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Πάνος Μουζουράκης. Το «δώρο» μάς κόστισε «ο κούκος αηδόνι»

Τις εκδηλώσεις δεν τις έκανε ο ίδιος ο δήμος, αλλά υπήρξε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία, στη «View Master Films Α.Ε.». Οσοι ασχολούμαστε με τη μουσική δεν την έχουμε ξανακούσει. Λογικό μια και πρόκειται για εταιρεία «παραγωγής και εκμετάλλευσης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών», πολύ καλή στον τομέα της όπως μάθαμε σχετικά, αλλά μάλλον άσχετη με τη μουσική. Ποιοι την επέλεξαν και γιατί είναι ένα καλό ερώτημα. Το ποσό της ανάθεσης είναι κάτω από 200 χιλιάδες ευρώ γιατί αν ήταν πιο πάνω -τι έκπληξη!- δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ανάθεση αλλά θα χρειαζόταν να γίνει διαγωνισμός.

Επίσης, προκειμένου να δικαιολογήσει ο δήμος την απευθείας ανάθεση, εξηγεί πως αυτή έγινε «λόγω αποκλειστικότητας όλων των καλλιτεχνών».
Δημήτρης Κανελλόπουλος

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί