Latest News

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Δυο κόσμοι: Η κυβέρνηση κάνει πάρτι και η οργή ξεχειλίζει στους δρόμους


Φυγή στο παρελθόν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο του Tαε κβοντο όπου διοργανώθηκε πανηγυρική εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την ημέρα που με θριαμβευτικό τρόπο ανέλαβε...
την εξουσία.
Ο πρωθυπουργός επιστράτευσε «παλιά και νέα φόβητρα» για να συσπειρώσει τα στελέχη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκεαμήχανος απέναντι στα κοινωνικά μέτωπα που έχουν ανοίξει,εστίασε την δική του πολιτική μάχη στο πρόσωπο του νέου αρχηγού της ΝΔ και περιέγραψε ένα αμφιλεγόμενο οικονομικό succes story ως εφόδιο για να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους.

Αυτοκριτική με...κριτική στον Βαρουφάκη για τη ζημιά ...εκτός Ελλάδας     

Αναφερόμενος στα προ της υπογραφής του μνημονίου από την κυβέρνησή του δήλωσε περήφανος που η κυβέρνηση της Αριστεράς «αναμετρήθηκε με την ιστορία» που συγκρούστηκε με το «συντηρητικό κατεστημένο της λιτότητας» και που κατάφερε να ξεφύγει απo την παγίδα του Grexit
« Μας είχαν στημένη την παγίδα της ρευστότητας . Οταν είδαν ότι δεν υποχωρούμε μας έστησαν την παγίδα του Grexit. Τις αποφύγαμε.Ο λαός μας στήριξε σε τρεις κάλπες σε λιγότερο απο ένα χρόνο» είπε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας ως δραματικότερη την αναμέτρηση του δημοψηφίσματος.
Τα ψήγματα αυτοκριτικής μετατέθηκαν στον Γ.Βαρουφάκη και άλλους συντρόφους που βρίσκονται πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη ζημιά που θα είχε γίνει στις άλλες αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη.
« Αν είχαμε υποκύψει στις ανόητες φωνές ορισμένων και να αγνοήσουμε την παγίδα του Grexit αθελά μας θα είχαμε μετατρέψει και τους συντρόφους μας σε Ισπανία να τους κάνουμε να απολογούνται» σημείωσε χαρακτηριστικά  

Μηχανεύονται ξανά την πτώση της κυβέρνησης . Θα διαψευστούν    

Ο πρωθυπουργός επέσεισε στην αρχή της ομιλίας τους πάλι τα σενάρια «πτώσης της κυβέρνησης» δηλώνοντας πως « όσοι μηχανεύονται και πάλι την πτώση της κυβέρνησης, θα διαψευστούν όμως ξανά».
Διαβεβαίωσε πως θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η ελάφρυνση του χρέους.

Διαρκής επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη   

Με ποδοσφαιρικούς όρους και τη φράση « θα καούν στο ζέσταμα» αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και προεξόφλησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην εξουσία για δυο ακόμη τετραετίες
«  θα κουραστούν να κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Θα κουραστούν να μείνουν στην αντιπολίτευση και αυτή την τετραετία και την επόμενη τετραετία...θα καούν στο ζέσταμα» είπε.
Υπερασπίστηκε χλιαρά τη «δική μας διαπραγμάτευση» και την συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση του λέγοντας πως εμπεριέχει  δύσκολα σημεία αλλά δίνει προοπτική.
«Δεν προβλέπει τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που είναι το όνειρο του κ.Μητσοτάκη» ήταν η πρώτη ονομαστική βολή που εξαπέλυσε στον νέο αρχηγό της ΝΔ.
Επιχείρησε περισσότερες από δυο φορές να ταυτίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά.
« Τι θα συνέβαινε αν παρέμενε στην κυβέρνηση η παρέα Σαμαρά, Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη;» είπε ενώ στη συνέχεια έκανε αντίστιξη στις μάχες που δίνει ο ίδιος και στις μάχες που (δεν) θα έδινε ο αρχηγός της ΝΔ.
« Θα έδινε μάχη ο κ. Μητσοτάκης να προστατεύσει τις συντάξεις;  Θα έδινε μάχη η νεοφιλεύθερη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς, την δημόσια περιουσία και τον περιορισμό σε 9 των αποκρατικοποιήσεων;» διερωτήθηκε.
Συνέχισε την επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι οι ιδέες και το πρόγραμμά τους « είναι αυτά που πιστεύουν οι δανειστές και το ΔΝΤ» .
Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι « Προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης. Κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό. Δεν γίνεται να είναι και με τις κινητοποιήσεις και με το ΔΝΤ» και  μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο στον πρόεδρο της ΝΔ είπε «Κύριε Μητσοτάκη δεν μπορείτε να είστε και με το ΔΝΤ και με τις κινητοποιήσεις»

Εμείς είμαστε εδώ από τον λαϊκό κόσμο ο Μητσοτάκης απο τα Βόρεια Προάστια  

Προκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη να εμφανίσει πρόταση για το ασφαλιστικό ο κ.Τσίπρας υποστήριξε «Εμείς γνωρίζουμε τις αγωνίες του λαϊκού κόσμου. Είμαστε εδώ γιατί ο λαϊκός κόσμος μας έδωσε την εξουσία... Τον Μητσοτάκη τον έκαναν αρχηγό τα Βόρεια Προάστια» 

Τι είπε για ασφαλιστικό και αγρότες 


Εξέφρασε την ετοιμότητα του για « διορθώσεις» στο ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και νέων επιστημόνων για «έντιμο διάλογο» με τους αγρότες αλλά άνευ συγκεκριμένου περιεχόμενου.  
« Δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τους μηχανικούς και δικηγόρους με τα χαμηλά εισοδήματα με τους ιδιοκτήτες μεγάλων δικηγορικών γραφείων και κατασκευαστικών» είπε ενώ για τους αγρότες είπε « Θα κάνουμε τα πάντα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους. Εχουμε δώσει μάχες για τους αγρότες».
Νωρίτερα είχε αναφέρει πως οι συντάξεις των αγροτών με το νέο σχέδιο αυξάνονται.     
Δεν ήρθαμε στην εξουσία για να βολέψουμε
  Την κριτική της αντιπολίτευσης και τα ρέπορτάζ του τύπου για την κομματοκρατία και το βόλεμα ημετέρων ο πρωθυπουργός την αντιμετώπισε στη λογική: « Κανιβαλίζουν ανθρώπους με προσφορά κι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Εχουν το θράσος να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία τα κόμματα που έχουν κάνει την οικογένεια κράτος» . Με μια ακόμη αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποσχέθηκε: « Εμείς δεν θα πολεμάμε τον Μητσοτάκη για την οικογένεια του αλλά και τις ιδέες και τις πράξεις του». Και τον προκάλεσε εκ νέου αν «θα στηρίξει ο Μητσοτάκης και τα «ποταμίσια εξαπτέρυγα» το ν,σ που  εισάγει την αξιοκρατία στο δημόσιο».

Θετικά σημάδια στην οικονομία 

 « Εχουμε υπερβεί τον στόχο των εσόδων γιά πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες» είπε αμφισβήτησε ότι  υπάρχει δημοσιονομικό κενό, μίλησε για ΄την ανακεφαλαιοποίηση τα μεγάλα έργα που ξεκινούν με καλύτερους όρους, την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ χαρακτηριζόντας τα ως εφόδια για την πρώτη αξιολόγηση   

Το δίλημμα: δεξιά ή αριστερά  

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα με βάση το νέο πολιτικό σκηνικό : δεξιά ή αριστερά 
« Οριοθετούνται με σαφήνεια οι δυο πόλοι  της αντιπαράθεσης. Απο τη μια η ΝΔ του κ. Μητσοστάκη που στηρίζεται από την ακροεδξιά παρέα  του κ. Σαμαρά.Κι από την άλλη η αριστερά. Οι πολλοί απέναντι στους λίγους» είπε μιλώντας για την μεγάλη ταξική πλειοψηφία μια μεγάλη συμμαχία των μικρών και μεσαίων στρωμάτων που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.  
« Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει μια φωτοβολίδα της ιστορίας γιατί είμαστε η μεγάλη και προοδευτική παράταξη.Είναι ο λαϊκός κόσμος που αγωνίζεται να κερδίσει τη ζωή του.  Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει πράξη τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού  Η φετινή χρονιά «το έτος μηδέν» για την έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
H εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο άρχισε με την προβολή βίντεο με συρραφή ρεπορτάζ των ΜΜΕ με συγκεκριμένους δημοσιογράφους ,κάρτες με τις προεκλογικές υποσχέσεις,αποσπάσματα από ομιλίες του  Τσίπρα με τις εμβληματικές φράσεις « τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά», « δεν διεκδικούμε ούτε ένα ευρώ να κάνουμε το καθήκον μας στους ανθρώπους που πεθαίνουν στην αυλή μας»,  « η εντολή μας είναι εντολή τετραετίας».  
thetoc.gr