Latest News

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Νέο ναυάγιο με δέκα νεκρούς στο Αιγαίο


Νέα πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στο Αιγαίο τα ξημερώματα...
του Σαββάτου.   
Δέκα μετανάστες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.   
Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη θάλασσα του Αιγαίου καθώς το πλοιάριο κατευθυνόταν στην Ελλάδα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής. Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε και κατά τα φαινόμενα προσπαθούσαν να φθάσουν στη Λέσβο. Ήδη την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στα ανοικτά της Σάμου. Μόλις χθες είχε ανακοινωθεί πως ήδη μέσα στον Ιανουάριο έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας τον διάπλου της Μεσογείου περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015. Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), αποδίδοντας το γεγονός αυτό στο ότι οι διακινητές γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι.   
Ως τις 28 Ιανουαρίου, 218 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, αριθμός που είχε καταγραφεί πέρυσι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Άλλοι 26 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ιταλία. Οι διακινητές χρησιμοποιούν μικρότερα και ακόμη λιγότερο αξιόπλοα σκάφη από ό,τι μέχρι τώρα και τα γεμίζουν με ακόμη περισσότερους ανθρώπους από ό,τι μέχρι πέρυσι, εξήγησε ο ΔΟΜ.