Latest News

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Εμφύλιος Κορκίδη - Μίχαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές με φόντο τις γαλάζιες εκλογές

Εμφύλιο στη ΝΔ με παραμέτρους που σχετίζονται και με τη μάχη για την ηγεσία προκαλεί η συναίνεση της πλευράς των εργοδοτών στην κυβερνητική πρόταση για μικρή αύξηση των...
ασφαλιστικών εισφορών.
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη, κατηγορεί δημόσια τους άλλους προέδρους των κοινωνικών φορέων, ότι στρώνουν το χαλί στην κυβέρνηση προκειμένου να περάσει μέτρα που είναι αναποτελεσματικά.
Ο κ. Μίχαλος δεν εκλήθη στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, έχει καταθέσει μελέτη για το Ασφαλιστικό και τη βιωσιμότητά του, σύμφωνα με την οποία η λύση μπορεί να βρεθεί με συνολικό ανασχεδιασμό.
Μίχαλος: Προηγουμένως διαφωνούσατε
Ο πρόεδρος Ένωσης μιλώντας στον Σκάϊ, υπενθύμισε ότι μόλις πρόσφατα ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΒΕΕ, είχαν διαφωνήσει με την αύξηση και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση, με αποσπασματικά μέτρα.
Οι επιπτώσεις στην αγορά από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, ενώ δεν θα δώσουν και λύση στο πρόβλημα, υποστήριξε.
Επισήμανε μάλιστα ότι πολύ πρόσφατα ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο απέρριψε την πρόταση της ελληνικής πλευράς για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, λέγοντας ότι δεν βοηθάει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Κορκίδης: Δεν κάνουμε κομματικές αντιπαραθέσεις για το Ασφαλιστικό
Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος των Εμπόρων Βασίλης Κορκίδης είπε πως στο Μέγαρο Μαξίμου πήγαν γιατί κλήθηκαν και τόνισε:
«Το νέο Ασφαλιστικό είναι γραμμένο σε λευκό χαρτί με άλλη φιλοσοφία και σε άλλη λογική και πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις.
Δεν μπορεί εμείς οι κοινωνικοί εταίροι να γυρίσουμε την πλάτη σε ένα μείζον θέμα, όταν στη Βουλή συμφωνούν για ήσσονος σημασίας θέματα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα χατίρι σε κανένα κόμμα για τόσο σοβαρά θέματα και να κάνουμε κομματικές αντιπαραθέσεις για το Ασφαλιστικό».
Αποκάλυψε δε, πως την προηγούμενη μέρα, δέχθηκε τηλεφωνήματα (σ.σ: από τον Α. Γεωργιάδη;) στα οποία του ειπώθηκε "καλά εσύ, Νέα Δημοκρατία, πας και συζητάς το Ασφαλιστικό και βάζεις πλάτη;", αλλά, όπως δήλωσε «δε χαμπαριάζει από τέτοια».
Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «δυστυχώς την πάτησαν οι κύριοι Κορκίδης, Φέσσας και Ανδρεάδης» κι έκανε λόγο για «παράδοση αμαχητί» σε μια κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους. Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» βουλευτής χαρακτήρισε λάθος των εργοδοτικών οργανώσεων τη χθεσινή συμφωνία των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ως προς την προσωρινή και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αύξηση των εργοδοτικών εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, χαρακτηρίζει ολέθρια την αύξηση και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την πολύπαθη κατηγορία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων; Με μία λέξη, καταστροφή. Έστω και 1% να αυξηθούν οι εισφορές για μία μικρή επιχείρηση, αυξάνεται αμέσως το κόστος λειτουργίας της». Αντίθετη στην αύξηση εισφορών Η αύξηση των εισφορών βρίσκει όμως αντίθετη και την επίσης απούσα από τον διάλογο ΓΣΕΕ, γεγονός που προκαλεί έντονη ενόχληση στο Μαξίμου. Μάλιστα η Συνομοσπονδία, έσπευσε από τους πρώτους να καταγγείλει «σφαγή» και «λεηλασία», που προκύπτει από την κυβερνητική πρόταση.