Latest News

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Εξάψαλμος Σεραφείμ σε Τσίπρα για τα Θεοφάνεια

Συνεχίστηκε η τρικυμία στις σχέσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς και του πρωθυπουργού και ανήμερα...των Θεοφανείων. 
Είναι μια κόντρα που φαίνεται πως δεν θα κλείσει εύκολα. Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ έφεραν την απόφαση τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να μην παραστούν στη λειτουργία για την ημέρα των Θεοφανείων στον Πειραιά ούτε και τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι.

Μοιραία ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά πήρε πολιτικές διαστάσεις, με τον Μητροπολίτη Πειραιά όχι μόνο να μην ρίχνει τους τόνους αλλά να... ρίχνει αλάτι στην πληγή με τις δηλώσεις του, επιτιθέμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε μετά τη ρίψη του Σταυρού στο λιμάνι του Πειραιά. «Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι αλάτι ζωντανό, όχι ανάλατο, όχι ανούσιο. Και αυτό σημαίνει ότι αν είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαθρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων», είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Και συνέχισε: «Το αλάτι ξέρετε, έχει κι άλλες ιδιότητα. Είναι δριμύ και οδυνηρό άλγος. Και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα».

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά απάντησε πως «νομίζω ότι ο λαός έδωσε την απάντηση». Αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά είπε: «το μήνυμα του χριστού είναι ένα μετανοείτε πάντες γιατι ο Θεός είναι κοντά μας. Όσο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο καλούμαστε να μετανοούμε».

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί ξανά στην ΕΡΤ για την απόφαση να μην καλύψει, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά να μεταδόσει μόνο ένα μέρος από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά (μέσω της ΕΡΤ2). Η απόφαση της ΕΡΤ, είπε, έδειξε κακότητα, εμπάθεια και έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας.