Latest News

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ... αντιδράσεων για το ξεπούλημα του ΟΛΠ

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο οι πρώτες αντιδράσεις στο deal του ΤΑΙΠΕΔ με την Cosco για την πώληση του ΟΛΠ  έρχονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάτω στο λιμάνι...
του Πειραιά.
Για αδιαφανής  και προκλητική διαδικασία κάνει λόγο  ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μετά από τις αποψινές εξελίξεις γύρω από την πώληση του ΟΛΠ.
Η δήλωση του είναι η εξής:

«Όπως το περιμέναμε, η αδιαφανής πώληση του πρώτου λιμανιού της χώρας παίρνει πλέον προκλητικές διαστάσεις. Οι διάφορες ακροβασίες, που προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα «αξιοπρεπές» τίμημα, δεν ξεγελούν κανέναν. Η αλήθεια, που κρύβει επιμελώς το ΤΑΙΠΕΔ, είναι συντριπτική:
Το «σίγουρο» τίμημα της μοναδικής προσφοράς, που έγινε και θα εισπράξει, άμεσα, το Δημόσιο είναι μόλις 280,5 εκατομ. € καθώς η Cosco αγοράζει σε πρώτη φάση το 51% των μετοχών και «κλείδωσε» την τιμή πώλησης για μετά από 5 (!) χρόνια για το υπόλοιπο 16%.Ακόμα και οι επενδύσεις που θα γίνουν στην πρώτη πενταετία θα ανέλθουν μόλις σε 162,9 εκατομ. € καθώς τα υπόλοιπα μέχρι τα 296 εκατ. προβλέπεται να εισπραχθούν από κοινοτικά προγράμματα!
Και φυσικά δεν υπάρχει ούτε λέξη για τα ενοίκια, που θα πληρώνει η Cosco στον… εαυτό της για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.»
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Προσφυγή στα δικαστήρια προαναγγέλλουν οι δικηγόροι Πειραιά Γ.Καρδαράς και Γ.Βρέλλος μέλη της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και μέλη του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ρωτήθηκαν πως σχολιάζουν την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την ανακήρυξη της COSCO ως πλειοδότη δήλωσαν ότι "αποτελεί ενέργεια βλαπτική των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου δεδομένου ότι υπήρξε ένας μόνο διαγωνιζόμενος  ο οποίος αποκτά την καταστατική πλειοψηφία του ΟΛΠ ΑΕ γεγονός  το οποίο πρακτικά μπορεί να τον καταστήσει παράρτημα του Κινεζικού Δημοσίου και μάλιστα με πολύ μικρό τίμημα και αδιαφανείς διαδικασίες.
Αυτό εξηγεί και τη σιωπή του κ. Σ.Πιτσιόρλα στα ερωτήματα που του έθεσαν οι πιο πάνω Δικηγόροι οι οποίοι δήλωσαν ότι τα μέλη της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ θα αναγκαστούν να εξηγήσουν την συμπεριφορά τους ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας".