Latest News

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

"Πόλεμος" Δήμου - ΟΛΠ για τα λεφτά στο λιμάνι


Ένας ιδιότυπος "πόλεμος" ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και της Δημοτικής Αρχής.. Κερατσινίου - Δραπετσώνας. 
Αφορμή η  δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ για την είσπραξη 6,8 εκ. ευρώ για δημοτικά τέλη, πρόστιμα, προαυξήσεις. 
Σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ υποστηρίζει ότι ο Δήμος αυθαίρετα επέβαλε και υπολόγισε την είσπραξη του συγκεκριμένου ποσού για δημοτικά τέλη, πρόστιμα και προσαυξήσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο, προσθέτοντας ότι θα ασκηθούν όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Ο ΟΛΠ ισχυρίζεται ότι η χερσαία λιμενική ζώνη βρίσκεται εκτός αρμοδιότητας του Δήμου, ενώ οι υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού οργανώνονται και παρέχονται αποκλειστικά από τον Οργανισμό και ως εκ τούτου, ουδεμία πραγματική οφειλή υφίσταται προς το δήμο Κερατσινίου όπως πάγια και αμετάκλητα έχει κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη με σωρεία αποφάσεων που ακυρώνουν όμοιες χρεώσεις.
Και συμπληρώνει  ότι παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, ο Δήμος καταχρηστικά επιχειρεί να εισπράξει αχρεωστήτως το παραπάνω ποσό, εκτελώντας μεμονωμένη απόφαση που δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης, απορρίπτοντας παράλληλα για τυπικούς και μόνον λόγους σχετική προσφυγή του ΟΛΠ κατά του Δήμου.

Η απάντηση του Δήμου 
O ΟΛΠ Α.Ε γνωρίζει ότι υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε βάρος του, οι οποίες τον υποχρεώνουν να καταβάλει τα απαιτούμενα δημοτικά τέλη και συναφείς φόρους, τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ο δήμος Κερατσινίου έχει κινήσει νομική διαδικασία δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Οργανισμού, για μη καταβολή οφειλών από δημοτικά τέλη την περίοδο 1995-1999 ζητώντας το ποσό των 6,8 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει εξάλλου ότι είχε προειδοποιήσει τον Οργανισμό για τις οφειλές του και νομίμως προέβη στις διαδικασίες κατάσχεσης για την ικανοποίηση των απαιτήσεών του.
«Όπως γνωρίζουν όλοι οι πολίτες που αναγκαστικά πληρώνουν τους φόρους τους, οι δημοτικοί φόροι και τα δημοτικά τέλη δεν συμπεριλαμβάνουν, ούτε τον καθαρισμό του σπιτιού τους, ούτε τον φωτισμό της εισόδου του σπιτιού τους, για τον οποίο φροντίζουν οι ίδιοι, χωρίς να απολαμβάνουν αυθαίρετη ασυλία από τους φόρους τους, όπως απολαμβάνει ο ΟΛΠ Α.Ε.» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας.
@ Είναι πολλά τα λεφτά, κάτω στο λιμάνι