Latest News

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τάσος Χαλκιάς: Ο κίνδυνος φυλάκισης, τα δύσκολα χειρουργεία, το τετ-α-τετ με τον θάνατο


H αγάπη του για το θέατρο και το όνειρό του να ανοίξει τη δική του σχολή υποκριτικής, τον οδήγησαν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, ζώντας με τον κίνδυνο της φυλάκισης ανά πάσα ώρα... και στιγμή. Ο Τάσος Χαλκιάς, σε συνέντευξή του στο You, μίλησε για τον οικονομικό Γολγοθά του, ενώ σοκάρει με τη δήλωσή του ότι έχει μεριμνήσει ήδη για τον τάφο του. 

Υπάρχει κίνδυνος να πάτε φυλακή;
«Τη στιγμή που οι νόμοι διαμορφώνονται σύμφωνα με τις θελήσεις του Σόιμπλε, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Πάντως δεν νομίζω πώς υπάρχει κίνδυνος., Αν μου έλεγαν ότι θα πάω μέσα πέντε χρόνια και θα γλίτωνα εμένα και την οικογένειά μου από αυτό το βάρος, ναι θα πήγαινα». 
Φαντάζεστε τον εαυτό σας εκεί;
«Βεβαίως. Θα είχα γράψει βιβλία.». 
Θα μπορούσατε να μείνετε σε ένα χωριό;
«Ανά πάσα στιγμή., Εάν είχα αφήσει πίσω μου όλα τα προβλήματα που δημιούργησα, κυρίως στους ανθρώπους μου, μπορεί και να είχα φύγει». 
Θα προσπαθήσετε να τα λύσετε…
«Εγώ θα προσπαθήσω να επιλέξω μέχρι και την τρύπα που θα με χώσουν. Θέλω να έχω την επιλογή για το που θα θαφτώ». 
Θα διαλέξετε τον τάφο σας;
«Τον έχω διαλέξει ήδη. Θέλω η τελευταία μου κατοικία να είναι αυτή που γουστάρω». 
Δηλαδή δεν φοβάστε τον θάνατο;
«Καθόλου. Αν συμφιλιωθείς με βάση τη λογική και όχι τα συναισθήματά σου, τότε δεν φοβάσαι». 
Ήρθατε τετ-α-τετ με αυτόν;
«Ναι, όταν ήμουν στρατιώτης στη Θήβα. Είχα ένα παλιό αυτοκίνητο και επιστρέφοντας στο στρατόπεδο, κοιμήθηκα στο τιμόνι. Βγήκα από τον δρόμο και προσγειώθηκα σε μία πλαγιά. Το αμάξι καταστράφηκε και φράκαρα σε έναν μεγάλο βράχο. Γλίτωσα μόνο με μερικά ελαφριά τραύματα. Θα μπορούσα πραγματικά να έχω σκοτωθεί». 
Αντιμετωπίσατε ένα δύσκολο χειρουργείο…
«Έκανα ένα το 2001 και ένα δεύτερο στο ίδιο σημείο το 2014, για ισχυρές κακώσεις του αυχενικού. Είχα ισχυρούς πόνους στην πλάτη, μέχρι μουδιάσματα, τα οποία οδηγούσαν σε πλήρη ακινησία. Έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να εργαστώ».