Latest News

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ένα βήμα πριν την έξοδο ο Θοδωρής Δρίτσας

Ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου εμφανίζεται να είναι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην...

κινέζικη Cosco. 
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ – COSCO. Tο σύνολο της συμφωνίας θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα» αποκαλύψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον Real Fm 97,8 αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους συντρόφους του στο Μαξίμου.

Δεν είχαν περάσει ούτε λίγα 24ωρα από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στους συνομιλητές του στο Νταβός πως το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων προχωρά στην Ελλάδα διαφημίζοντας την συμφωνία με τους Κινέζους για τον ΟΛΠ και ο Θ. Δρίτσας δεν έχασε την ευκαιρία να δυναμιτίσει το project και να προσθέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα.
Πριν λίγες ημέρες επισημαίναμε την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν χάνει ευκαιρία το τελευταίο διάστημα να εκφράζει δημοσίως και με ιδιαίτερη έμφαση τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Είχαμε μάλιστα τοποθετήσει τον Θ. Δρίτσα στην κορυφή της λίστας των υπουργών που ενδεχομένως θα απομακρύνονταν στο ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, αποκαλύπτοντας την έντονη δυσφορία που προκαλούν οι δηλώσεις του στο Μαξίμου.
Την ώρα που ο κ. Δρίτσας άφηνε αιχμές για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνοντας ότι οι απόψεις που εκφράζει είναι προσωπικές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «βεβαίως υπάρχει θέμα» για τον κ. Πιτσιόρλα, εξηγόντας πως «ως προς τις πολιτικές απόψεις που μπορεί να έχει αλλά δεν μπορεί να τις συνδέει με τον ρόλο που έχει αναλάβει». Αυτό, όμως, που ο υπουργός Ναυτιλίας τεχνηέντως ξεχνά να αναφέρει είναι πως η πορεία της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ δεν αποτελεί σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ αλλά κεντρική πολιτική απόφαση που φέρει τις υπογραφές του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Αλέκου Φλαμπουράρη με τους οποίους ο Θοδωρής Δρίτσας αποφεύγει να συγκρουστεί δημοσίως αφήνοντας αιχμές αποκλειστικά εναντίον του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.
Το σίγουρο πάντως είναι πως με τις χθεσινές του δηλώσεις ο Θ. Δρίτσας ουσιαστικά έκλεισε τον κύκλο της συμμετοχής του στο κυβερνητικό σχήμα καθώς έδωσε στον Πρωθυπουργό το έναυσμα να ξεκινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής του. Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου το πολιτικό διαζύγιο του υπουργού Ναυτιλίας με την κυβέρνηση αναμένεται να είναι βελούδινο χωρίς κορώνες και δημόσιες καταγγελίες και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αμέσως μόλις η κυβέρνηση καταφέρει να περάσει τις συμπληγάδες του Ασφαλιστικού. Αυτό είναι κάτι που κατανοούν πλήρως και οι δύο πλευρές και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχουν αποφασίσει να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.